ένα μωρό κινητό.  – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

ένα μωρό κινητό. – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

April 20, 2020 0 Von admin

pom-pom κινητό |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Έφτιαξα ένα κινητό για τον Calder το Σαββατοκύριακο. Είναι δύο μηνών τώρα και παρόλο που μοιράζεται το όνομά της με έναν γλύπτη διάσημο για τα μεγάλα, περιστρεφόμενα έργα τέχνης του, δεν είχε ούτε το πιο ταπεινό κινητό κούνια για να το αποκαλέσει δικό της.

Το να έχετε ένα κινητό για ένα μωρό δεν είναι αυστηρά απαραίτητο, αλλά είναι χρήσιμο για να δώσετε τα μικροσκοπικά μάτια που πετάγονται κάπου για να εστιάσουν το βλέμμα τους με κοντινή όραση. Αποφάσισα να της φτιάξω μόνος μου, όπως έκανα για τα αδέρφια της, με πράγματα που είχα ήδη στο σπίτι: έναν ξύλινο πείρο, μερικά μήκη ψιθυριστά λεπτό σπάγγο χασάπης και πομ-πον από παλιοσίδερα. Η Φαίη με βοήθησε με τα πομ-πον ενώ είχα την προσοχή της και τα τελείωσα μόνη μου μια που το έκλεψε κάτι άλλο.

pom-pom κινητό |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Από τότε που κατασκεύασε το κινητό της Calder πριν από 48 ώρες, έχει κρεμαστεί σε κάθε διαθέσιμο σημείο του διαμερίσματος – στρίβοντας απαλά από τα καλούπια των θυρών, τα κουρτινόξυλα και τα κεφαλάρια – ακολουθώντας την Calder όπου και αν τύχει να απογειωθεί. Όπως συνέβη, βρεθήκαμε με ένα εξαιρετικά κινητό κινητό.

Με τον κίνδυνο να υπερεκτιμήσω τα πράγματα, μου φαίνεται ότι η αγκαλιά ενός ταξιδιωτικού κινητού μπορεί να είναι μια τέλεια μεταφορά για την πλοήγηση αυτούς τους πρώτους μήνες. Για μένα, το να έχω ένα νεογέννητο είναι ένα μάθημα για ένα είδος αλλαγής σχήματος. Ένα μωρό γεννιέται και με εκατομμύριο τρόπους η ζωή γύρω του αρχίζει να μεταμορφώνεται. Τις πρώτες μέρες και εβδομάδες και μήνες, οι ρουτίνες και οι συνήθειες και το ίδιο το πέρασμα του χρόνου απορρίπτονται, δένονται με έναν ολοκαίνουργιο άνθρωπο με τρόπους που αισθάνονται κοσμικοί και μαγικοί και μερικές φορές, ακόμη και πολλές φορές, εντελώς τρελοί. Αλλά υπάρχει άνεση για να χαλαρώσετε λίγο τους περιορισμούς. Υπάρχει ηρεμία που έρχεται με την εκμάθηση νέων τρόπων να κάνεις οικεία πράγματα. Υπάρχει ένα πλεονέκτημα για τη μετακίνηση ενός κινητού και την εύρεση ενός νέου σημείου εγκατάστασης όποτε και οπουδήποτε, η ανάγκη για διευθέτηση χτυπά.

pom-pom κινητό |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Για τους περίεργους:

+ Δείτε πώς να φτιάξετε πομ-πον.

+ Χρησιμοποίησα μάλλινο νήμα χαλιών που περίσσεψε από ένα από αυτά Rose Pearlman’s κιτ αγκίστρωσης χαλιών να φτιάξω το δικό μου!