Αντιπροσωπεία υψηλού προφίλ επισκέπτεται το έργο επέκτασης Sappi Saiccor Vulindlela

0
Αντιπροσωπεία υψηλού προφίλ επισκέπτεται το έργο επέκτασης Sappi Saiccor Vulindlela

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sappi Alex Thiel με την απερχόμενη KwaZulu-Natal MEC για Οικονομική Ανάπτυξη, Τουρισμό και Περιβαλλοντικές Υποθέσεις, κα Nomusa Dube-Ncube, κατά την επίσκεψη στο μύλο Sappi Saiccor στο Umkomaas.

Ο μύλος Sappi Saiccor που βρίσκεται στο Umkomaas, KwaZulu-Natal φιλοξένησε μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από το γραφείο της απερχόμενης MEC για Οικονομική Ανάπτυξη, Τουρισμό και Περιβαλλοντικές Υποθέσεις (EDTEA), την κα Nomusa Dube-Ncube, στο πλαίσιο της Διεθνούς Επενδυτικής Διάσκεψης KZN . Το MEC συνόδευαν η Αντιδήμαρχος Ethekwini, Σύμβουλος Belinda Scott και η Πρόεδρος του TIKZN, κα Ina Cronje.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sappi, Alex Thiel, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία στο εργοστάσιο, δηλώνοντας ότι η Sappi Southern Africa είχε την τιμή να συμπεριληφθεί στο κύριο πρόγραμμα της Διάσκεψης Επενδύσεων της Νότιας Αφρικής 2020 στην KwaZulu-Natal και να παρουσιάσει το επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 7,7 δισεκατομμυρίων R στη Sappi Saiccor Μύλος, γνωστός ως Project Vulindlela. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά την εναρκτήρια Προεδρική Επενδυτική Διάσκεψη το 2018, όταν υποστήριξε την έκκληση του Προέδρου Cyril Ramaphosa για σημαντικές επενδύσεις στην οικονομία της Νότιας Αφρικής.

Άνοιγμα έργου
Αυτή η συνδυασμένη επένδυση R7,7 δισ. αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, στη βελτίωση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας και στη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μαζί με αναβαθμίσεις εξοπλισμού και διαδικασιών.

Τα οφέλη του Project Vulindlela περιλαμβάνουν:

• Οι εκπομπές CO2 θα μειωθούν στο μισό,
• Οι εκπομπές SO2 θα μειωθούν κατά 37%.
• Η αποδοτικότητα χρήσης νερού θα βελτιωθεί κατά 17%.
• Τα απόβλητα προς τους ΧΥΤΑ θα μειωθούν κατά 48%.
• Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του ελαιοτριβείου Διαλυτικού πολτού κατά 110.000 τόνους ετησίως – από 780.000 τόνους ετησίως σε 890.000 τόνους ετησίως.
• Δημιουργία απασχόλησης για 2 000 άτομα κατά τη φάση κατασκευής.
• Δημιουργία πρόσθετης μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης για 120 άτομα.
• Εξοικονομήστε την εταιρεία περίπου 300 εκατ. R ετησίως μέσω βελτιωμένων και πιο αποτελεσματικών διαδικασιών.
• Η επαρχία KwaZulu-Natal θα κερδίζει επιπλέον 1 δις R1 ετησίως άμεσο όφελος για την οικονομία.

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η εταιρεία θα είναι σε καλύτερη θέση για να επιτύχει τους μελλοντικούς της στόχους μείωσης των εκπομπών που ευθυγραμμίζονται με τον παγκόσμιο στόχο της πρωτοβουλίας Science Based Targets (SBTi) για περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας κάτω από 2°C ή 1,5°C .

Ο μύλος Saiccor χρησιμοποιεί ανανεώσιμες ίνες ξύλου που προέρχονται από φυτείες της Νότιας Αφρικής για την παραγωγή Διαλυτικού Πούλπα (DP).

Ο μύλος Sappi Saiccor μετατρέπει τα ροκανίδια σε διαλυτικό πολτό, ο οποίος χρησιμοποιείται στην κατασκευή ινών βισκόζης που χρησιμοποιούνται στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και σε πολλά άλλα βιομηχανικά προϊόντα.

Το DP χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή ινών βισκόζης για χρήση σε υφάσματα, προσφέροντας μια βιώσιμη και ανανεώσιμη εναλλακτική λύση. Η βισκόζη είναι ένα ευέλικτο και όμορφο ύφασμα που απορροφά πολύ την υγρασία και είναι πιο δροσερό στο δέρμα. είναι πολυτελές και απαλό στην αφή και επίσης ντύνεται πολύ καλά.

Εκτός από τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η υψηλότερη περιεκτικότητα σε κυτταρίνη DP χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες εφαρμογές – από βιομηχανικά προϊόντα όπως το κορδόνι που χρησιμοποιείται σε ελαστικά, συρραπτικό ρεγιόν για υφάσματα υψηλής ποιότητας, μη υφασμένες εφαρμογές στην υγειονομική περίθαλψη, βιομηχανικά και προϊόντα μιας χρήσης, οξικό, μικροκρυσταλλικό και άλλα εξειδικευμένα προϊόντα.

Η επέκταση και οι αναβαθμίσεις του έργου Vulindlela θα περιλαμβάνουν έναν νέο εξατμιστή, λέβητα ανάκτησης, μονάδα κοσκίνισης και πλύσης, καθώς και αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο χλωρίνης και στις μηχανές χαρτοπολτού, βελτιωμένα κυκλώματα ανάκτησης και πρόσθετους χωνευτές μαγνησίου. Το έργο επέκτασης δυναμικότητας αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στον Ιούνιο/Ιούλιο 2021 μαζί με την ουσιαστική ολοκλήρωση των άλλων σχετικών ειδών. Η αναβάθμιση στο μηχάνημα χαρτοπολτού 4 που αποτελείται από το εργοστάσιο κοσκινίσματος, την εκτεταμένη πρέσα, τη γραμμή δεματοποίησης και την αναβάθμιση του τυλίγματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τέθηκε σε λειτουργία και βρίσκεται σε λειτουργία.

Σχετικό άρθρο: Νέα ηγεσία στη Sappi Forests

Schreibe einen Kommentar