Βραχυπρόθεσμη προστασία από χρωματισμούς και μούχλα

0
Βραχυπρόθεσμη προστασία από χρωματισμούς και μούχλα

Οι μύκητες και η μούχλα που λερώνουν το χυμό είναι ένα δαπανηρό πρόβλημα στη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου. Αν αφεθεί ακατέργαστο, το φρεσκοκομμένο ξύλο είναι ευάλωτο στην ανάπτυξη μούχλας εντός 24 έως 48 ωρών και ο αποχρωματισμός από σαψόχρωμα είναι εμφανής μέσα σε 5 έως 6 ημέρες. Μέχρι να ληφθούν μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μόλυνσης, οι μύκητες αποσύνθεσης θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να μειώνουν την ποιότητα απόδοσης του ξύλου, με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική απώλεια.

«Το ξύλο που έχει συσκευαστεί σφιχτά για παράδοση είναι ευαίσθητο σε συνθήκες όπως η ζέστη, η υγρασία και η βροχή που συμβάλλουν σε ένα υγρό περιβάλλον που είναι τέλειο για την ανάπτυξη μούχλας. Ακόμη και το ξύλο που έχει αποξηρανθεί στον κλίβανο δεν εξαιρείται από την ανάπτυξη μούχλας εάν βραχεί ξανά. Η πιο αποτελεσματική προστασία κατά την αποθήκευση και τη διαμετακόμιση για τις εγχώριες και εξαγωγικές αγορές, είναι η εφαρμογή μιας βραχυπρόθεσμης προληπτικής θεραπείας, όπως το Antiblu® 375», λέει ο JJ du Plessis, ανώτερος διευθυντής επιχειρήσεων στο LSI – trading ως Arch Wood Protection South. Αφρική.

Το Antiblu® 375 είναι μια κορυφαία θεραπεία κατά των λεκέδων που χρησιμοποιείται σε όλη την παγκόσμια αγορά επεξεργασίας ξύλου για την επίτευξη ασφαλούς, αποτελεσματικής και οικονομικής προστασίας της ξυλείας και των προϊόντων ξύλου. Η εύχρηστη σύνθεση αναμιγνύεται εύκολα με νερό και εφαρμόζεται σε καθαρή ξυλεία χρησιμοποιώντας είτε εφαρμογή ψεκασμού, εμβάπτιση ή εμποτισμό υπό κενό/πίεση. Το δραστικό συστατικό είναι μια ένωση Copper-8-Quinolinolate, η οποία στερεώνεται γρήγορα στην ξυλεία για να παρέχει μυκητοκτόνο προστασία.

Όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και συνδυάζεται με καλές πρακτικές ελέγχου αποθέματος, το Antiblu® 375 θα βελτιώσει τη φυσική εμφάνιση και την ποιότητα της απόδοσης του ξύλου. Ωστόσο, ο du Plessis τόνισε ότι ο συγχρονισμός είναι το μοναδικό πιο σημαντικό συστατικό αυτής της επεξεργασίας για την επίτευξη φωτεινού και καθαρού ξύλου που είναι απαλλαγμένο από λεκέδες, μούχλα ή σήψη και θα πρέπει να εφαρμόζεται το συντομότερο δυνατό μετά την κοπή.

Πρόσθεσε ότι η περίοδος προστασίας και αποτελεσματικότητας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως η συγκέντρωση και ο ρυθμός εφαρμογής, η περιεκτικότητα σε υγρασία στο ξύλο, ο τύπος του προϊόντος ξύλου, η προμόλυνση από λεκέ ή μούχλα και η σοβαρότητα των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Για περισσότερη βοήθεια σχετικά με τα προϊόντα Arch Wood Protection, στείλτε email στο [email protected] ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.tanalised.co.za

Schreibe einen Kommentar