Γιατί ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια είναι η σωστή επιλογή για εσάς

2
Γιατί ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια είναι η σωστή επιλογή για εσάς

Είτε ρυμουλκείτε ένα χαλασμένο όχημα είτε μετακινείτε τα περιεχόμενα του σπιτιού σας, χρειάζεστε ένα στιβαρό και αξιόπιστο όχημα. Ένα φορτηγό με επίπεδο κρεβάτι είναι συχνά η πιο δημοφιλής επιλογή για τη ρυμούλκηση οχημάτων, αλλά ξέρατε ότι λειτουργεί καλά για κάθε είδους ανάγκες μεταφοράς; Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε πέντε λόγους για τους οποίους ένα φορτηγό με επίπεδο κρεβάτι είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Τι είναι ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια είναι ένα όχημα με καμπίνα και ένα επίπεδο, ομοιόμορφο κρεβάτι στο πίσω μέρος. Αυτός ο τύπος φορτηγού διαφέρει από ένα pickup, καθώς δεν έχει πλευρές ή οροφή. Αντίθετα, μπορεί να έχει ένα κοντό χείλος γύρω από την άκρη με γάντζους και ανοίγματα για ιμάντες και άλλα δέματα.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι επίπεδης επιφάνειας που πρέπει να συζητηθούν, καθώς η επίπεδη επιφάνεια αναφέρεται τελικά σε ένα ρυμουλκούμενο που βρίσκεται ψηλότερα από το έδαφος από ό,τι είναι αποτελεσματικό για τη μεταφορά βαρέως εξοπλισμού. Το πρώτο είναι το lowboy, το οποίο παρουσιάζει πτώση στο ύψος του καταστρώματος μεταξύ του λαιμού της χήνας και ενός καταστρώματος που είναι εξαιρετικά χαμηλό στο έδαφος σε σύγκριση με άλλα ρυμουλκούμενα. Αυτό επιτρέπει την ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά μιας σειράς βιομηχανικών μηχανημάτων και υλικών.

Ο επόμενος τύπος που είναι σημαντικός είναι το Removable Gooseneck trailer, το οποίο συχνά συντομεύεται σε RGN. Αυτά τα ρυμουλκούμενα δίνουν την ευκαιρία να μεταφέρουν πιο εξειδικευμένα φορτία, όπως εκσκαφές, εκσκαφείς και μικρούς γερανούς, καθώς το ρυμουλκούμενο μπορεί να αποσπαστεί και να πέσει στο έδαφος, δημιουργώντας μια ράμπα για τη φόρτωση και εκφόρτωση των μηχανημάτων. Εδώ στην Osage Specialized Transport, χρησιμοποιούμε κυρίως το Lowboy και το RGN για να μεταφέρουμε τα περισσότερα μηχανήματα και εξοπλισμό.

Ο τρίτος τύπος ρυμουλκούμενου που χρησιμοποιείται συχνά για μεταφορά θα είναι το τρέιλερ Step-Deck, το οποίο είναι μια κοινή επιλογή για τη μεταφορά εξοπλισμού μεσαίου μεγέθους. Αυτός ο τύπος ρυμουλκούμενου έχει γενικά το μέγεθος ενός lowboy και του RGN και χρησιμοποιείται συχνά για εξοπλισμό μεσαίου μεγέθους, όπως περονοφόρα ανυψωτικά, μίνι-εκσκαφείς και οροφές.

Οφέλη από τη χρήση φορτηγού επίπεδης κλίνης

Συνήθως, ιδιώτες και επιχειρήσεις εξετάζουν τα φορτηγά με επίπεδη επιφάνεια για τη μεταφορά οχημάτων. Ωστόσο, αυτά τα φορτηγά είναι εξαιρετικά ευέλικτα και λειτουργούν καλά για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων. Ας αναλύσουμε τα πέντε κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ενός φορτηγού με επίπεδο κρεβάτι.

Μπορεί να μεταφέρει υπερμεγέθη φορτία

Ο πιο σημαντικός περιορισμός ενός φορτηγού ρυμούλκησης με γάντζο και αλυσίδας ή ενός φορτηγού κουτιού είναι ότι και οι δύο επιλογές έχουν αυστηρούς περιορισμούς μεγέθους. Με ένα φορτηγό κουτί, περιορίζεστε από τις εσωτερικές διαστάσεις. Με ένα φορτηγό ρυμούλκησης με γάντζο και αλυσίδα, πρέπει να μπορείτε να ρυμουλκείτε ένα όχημα στους πίσω τροχούς του. Και στις δύο περιπτώσεις, ένα υπερμεγέθη ή πολύ ψηλό φορτίο δεν θα λειτουργήσει καλά.

Ευτυχώς, τα φορτηγά με επίπεδη επιφάνεια δεν έχουν αυτό το πρόβλημα. Έτσι, είτε χρειάζεται να μεταφέρετε ένα συμπαγές Honda είτε έναν γερανό εργοταξίου, μπορείτε να τα κάνετε όλα από το πίσω μέρος ενός φορτηγού με επίπεδη επιφάνεια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η βάση είναι αρκετά μεγάλη για τις ανάγκες σας.

Εύκολη φόρτωση φορτίου

Τα περισσότερα ρυμουλκά οχήματα βασίζονται στους τροχούς του ρυμουλκούμενου οχήματος για να κινηθούν. Αλλά, τι γίνεται εάν το όχημα δεν έχει τροχούς ή αυτά τα ελαστικά είναι σκασμένα ή σπασμένα; Σε αυτήν την περίπτωση, ένα τυπικό ρυμουλκό δεν θα είναι πολύ χρήσιμο. Αντίθετα, ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια μπορεί να μεταφέρει ολόκληρο το όχημα σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται.

Αυτή η ευκολία λειτουργεί καλά και για όλους τους τύπους φορτίου. Για παράδειγμα, εάν μεταφέρετε κιβώτια και άλλα φορτία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν γερανό ή ένα περονοφόρο ανυψωτικό για να τοποθετήσετε τα αντικείμενα στο πίσω μέρος. Με ένα τυπικό φορτηγό, δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια.

Λειτουργεί καλά για βαριά φορτία

Τα βαρέως τύπου φορτηγά επίπεδης κλίνης έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τεράστιο εξοπλισμό, όπως γερανούς, γεωργικά εργαλεία και πολλά άλλα. Έτσι, αυτά τα φορτηγά κατασκευάζονται πιο σκληρά από τα περισσότερα άλλα είδη οχημάτων μεταφοράς φορτίου. Έτσι, εάν πρέπει να μετακινήσετε ένα βαρύ κομμάτι εξοπλισμού, ένα επίπεδο κρεβάτι θα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Το βαρύτερο φορτίο σε συνδυασμό με τις ευέλικτες επιλογές φόρτωσης καθιστούν την οδήγηση με φορτηγά με επίπεδη επιφάνεια εύκολη για όλες σχεδόν τις καταστάσεις.

Επιπλέον ασφάλεια

Όπως αναφέραμε, τα παραδοσιακά φορτηγά ρυμούλκησης με γάντζο και αλυσίδα απαιτούν όχημα με πίσω ελαστικά που λειτουργούν. Ωστόσο, ακόμα κι αν το ρυμουλκούμενο όχημα είναι έτοιμο για δρόμο, η ανάσυρσή του με αυτόν τον τρόπο θα προσθέσει φθορά σε ολόκληρο το σύστημα. Συγκριτικά, ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια προστατεύει το όχημα επειδή αφαιρεί ολόκληρο το κομμάτι από το έδαφος. Έτσι, είτε το όχημα είναι μερικώς κατεστραμμένο είτε είναι πλήρως άθικτο, ένα φορτηγό με επίπεδο κρεβάτι το διατηρεί στην τρέχουσα κατάστασή του και δεν θα του ασκήσει επιπλέον πίεση κατά τη διαδικασία έλξης.

Λιγότερος καθαρισμός και συντήρηση

Τέλος, ο καλύτερος λόγος για να χρησιμοποιήσετε ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί. Τα φορτηγά ρυμούλκησης με γάντζους και αλυσίδες διαθέτουν πολύπλοκα μηχανήματα και τα φορτηγά με κουμπιά έχουν επιπλέον γωνίες και σχισμή για καθαρισμό. Τα φορτηγά με επίπεδη κλίνη είναι πολύ λιγότερο έντονα, επειδή οι εργαζόμενοι πρέπει απλώς να βάζουν λάστιχο στο πίσω μέρος κάθε φορά που υπάρχει χάος.

Αυτή η εξοικονόμηση κόστους μπορεί να μεταφραστεί σε πιο προσιτές τιμές μεταφοράς για τους πελάτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είστε σε θέση να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα χρησιμοποιώντας ένα φορτηγό με επίπεδο κρεβάτι αντί για μια παρόμοια εναλλακτική λύση.

Χρησιμοποιήστε ένα φορτηγό επίπεδης κλίνης από την Osage Trucking

Ανεξάρτητα από το είδος του φορτίου που μεταφέρετε, η Osage Trucking σας καλύπτει. Διαθέτουμε έναν τεράστιο στόλο φορτηγών και ρυμουλκούμενων που ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών μας. Εάν δεν είστε σίγουροι τι είδους φορτηγό θα χρειαστείτε, καλέστε μας και μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία επιλογής. Ό,τι κι αν γίνει, θα φροντίσουμε ώστε το φορτίο σας να φτάσει στον προορισμό του έγκαιρα και σε άριστη κατάσταση. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Κατηγοριοποιείται σε: Μεταφορές Βαρέων Εξοπλισμών

Schreibe einen Kommentar