Γνωρίστε πώς μεγαλώνει αυτή η φυλή και τις απαιτήσεις της

0
Γνωρίστε πώς μεγαλώνει αυτή η φυλή και τις απαιτήσεις της

Ο Drever είναι μια αποφασιστική φυλή που χρειάζεται έναν ηγέτη που να ταιριάζει με την ενέργειά τους. Είναι σκυλιά με κοντά πόδια που εκτρέφονται για να παρακολουθούν και να οδηγούν ζώα της ζούγκλας όπως αλεπού, ελάφια και άλλα προς τον κυνηγό. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι είναι μια σπάνια φυλή εκτός Σουηδίας.

Επιπλέον, το Drever είναι πολύ ενεργητικό που χρειάζεται καθημερινά μεγάλες βόλτες με μερικές καλές συνεδρίες παιχνιδιού και αθλήματα σκύλων. Περνούν από διάφορες εξελίξεις ενώ μεγαλώνουν. Εδώ είναι μερικές λεπτομερείς πληροφορίες για το τι συμβαίνει ενώ μεγαλώνουν.

Νεογνικό Στάδιο (0-2 Εβδομάδες)

Το νεογέννητο κουτάβι είναι πολύ ευαίσθητο καθώς δεν μπορεί να ακούσει, να δει, να περπατήσει και είναι χωρίς δόντια από την αρχή της γέννησής του. Τα μάτια και τα αυτιά τους είναι πλήρως σφραγισμένα και σταδιακά ανοίγουν μετά από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, έχουν μια αίσθηση όσφρησης και αφής που τους βοηθά να έρθουν πιο κοντά στη μητέρα τους. Τα κουτάβια φροντίζει πλήρως η μητέρα τους για αρκετές εβδομάδες από τώρα.

Μια φωτογραφία των κουταβιών Drever που κοιμούνται.
Πηγή εικόνας: Instagram

Παρά το γεγονός ότι έχει γούνινο παλτό, το νεογέννητο δεν μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, γι‘ αυτό εξαρτάται από τη ζεστασιά της μητέρας και των συγγενών του. Κάθε κουτάβι που χωρίζεται από την ομάδα του είναι πιθανό να πεθάνει από υποθερμία. Ταΐστε μόνο το μητρικό γάλα καθώς τα αντισώματα που υπάρχουν σε αυτό προστατεύουν τα μωρά από διάφορες ασθένειες.

Μεταβατικό Στάδιο (2-4 Εβδομάδες)

Το μεταβατικό στάδιο είναι όπου αρχίζετε να βλέπετε πολλές σωματικές και συμπεριφορικές αλλαγές στον Drever. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα, αρχίζουν να ανοίγουν τα μάτια και τα αυτιά τους που τους επιτρέπουν να βλέπουν και να ακούν για πρώτη φορά. Ωστόσο, η όρασή τους είναι ακόμα θολή για περισσότερες μέρες. Επιπλέον, μαθαίνουν να περπατούν δίπλα στους συγγενείς τους.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, το κέρδος του κουταβιού διπλασιάζει το βάρος γέννησής του και αναπτύσσει το σώμα και το μυαλό του. Επιπλέον, το κουτάβι αρχίζει να παίζει με τους συγγενείς και να περιεργάζεται το περιβάλλον τους. Έτσι, προσπαθούν να ξεφύγουν από το κουτί τους και εξερευνούν το περιβάλλον. Κουνούν την ουρά τους και επικοινωνούν με τους άλλους και αναπτύσσουν και άλλες αισθήσεις.

Στάδιο κοινωνικοποίησης (4-16 εβδομάδες)

Το Drever είναι μια φιλική και στοργική ράτσα που κάνει έναν υπέροχο σύντροφο. Η κοινωνικοποίηση σε εσάς εκπαιδεύετε και κοινωνικοποιείτε τον σκύλο σας για να αναπτύξει δεξιότητες, ψυχική υγεία και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Αυτή η φάση είναι όπου ο Drever αρχίζει να σε αποδέχεται ως μέλος της οικογένειάς του. Πηγαίνετε τους λοιπόν σε διάφορα μέρη για να γνωρίσουν νέους σκύλους, ανθρώπους και κατοικίδια, όπου θα γνωρίσουν τον εξωτερικό κόσμο.

Κουτάβι Drever 4 εβδομάδων.
Πηγή εικόνας: Instagram

Πριν τα εκθέσετε στον εξωτερικό κόσμο, ξεκινήστε την εκπαίδευσή τους γύρω στην 8η εβδομάδα στο σπίτι σας. Ξεκινήστε με τα βασικά και την εκπαίδευση υπακοής και αναπτύξτε τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διδάξτε τους να ενεργούν και να αντιδρούν ενώ βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να είναι ασφαλές για εσάς, τον σκύλο και τους ξένους. Επιπλέον, διδάξτε τους να διακρίνουν τα μέλη της οικογένειας από τους ξένους.

Νεανικό Στάδιο (4-6 μηνών)

Σε αυτό το στάδιο, ο Drever γίνεται ανεξάρτητος και πεισματάρης ενώ δείχνει κάποια προσωπικά χαρακτηριστικά. Κάποιοι μπορεί να επιδείξουν κυρίαρχη συμπεριφορά, έτσι, πριν συμβεί, παρουσιάστε τον εαυτό σας ως ηγέτη τους. Επίσης, βιώνουν την οδοντοφυΐα και το μάσημα καθώς μεγαλώνουν το πλήρες σύνολο των δοντιών. Επιπλέον, επηρεάζονται εύκολα από το μέλος της αγέλης, επομένως, φροντίστε να τους συμπεριφέρεστε καλά.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν κατακτήσει τη βασική εκπαίδευση, επομένως, ξεκινούν την προχωρημένη εκπαίδευσή τους σε αυτή την ηλικία. Διδάξτε άλλες εντολές, δεξιότητες και παιχνίδια σκύλων για να τα απασχολήσετε. Χρησιμοποιήστε θετική ενίσχυση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και αποφύγετε τη χρήση σκληρών λέξεων και σωματικής τιμωρίας.

Εφηβικό Στάδιο (6-12 Μηνών)

Όταν ο Drever φτάσει τους 6 μήνες, χάνουν το πρόσωπό τους για κουτάβι και είναι πλέον ενήλικες. Έχουν γίνει πιο δυνατοί αναπτύσσοντας σωματικά και πνευματικά, αλλά παρόλα αυτά, η διαδικασία ανάπτυξης δεν τελειώνει εδώ.

Μια φωτογραφία του ενήλικα Drever.
Πηγή εικόνας: Instagram

Ενώ μεγαλώνει, η Drever δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για τα θηλυκά να είναι σεξουαλικά ενεργά εν τω μεταξύ, η γυναίκα αισθάνεται επίσης το ίδιο. Και οι δύο έλκονται ο ένας από τον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, η αναπαραγωγή δεν συνιστάται καθώς επηρεάζει την υγεία τους. Καθώς φτάνουν περίπου τους 18 μήνες, μπορείτε να τα εκτρέφετε καθώς είναι ασφαλές για αυτούς τότε.

Διάγραμμα εμβολιασμού για το Drever

6 έως 8 εβδομάδες Λόγχη, παρβοϊός
10 έως 12 εβδομάδες DHPP (εμβόλια για λοιμώξεις, αδενοϊό, παραγρίπη και παρβοϊό)
16 έως 18 εβδομάδες DHPP, λύσσα
Κάθε 1 έως 2 χρόνια DHPP
Κάθε 1 έως 3 χρόνια Λύσσα (όπως ορίζει ο νόμος)

Διάγραμμα εμβολιασμού του Drever

Κόστος εμβολιασμού για τον Drever

Το κόστος των εμβολίων DHPP είναι μεταξύ $75-$100 ενώ το κόστος για το εμβόλιο κατά της λύσσας είναι μεταξύ $15-$20.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες για τα κουτάβια.

Schreibe einen Kommentar