Γνωρίστε το μοτίβο ανάπτυξης και τη συμπεριφορά τους κατά την ανάπτυξη

1
Γνωρίστε το μοτίβο ανάπτυξης και τη συμπεριφορά τους κατά την ανάπτυξη

Το Silken Windhound είναι ένας έξυπνος και υπέροχος σκύλος που εκτράφηκε για να έχει μια νικητήρια προσωπικότητα, εκπαιδεύσιμη φύση που ήταν εύκολο να περιποιηθείς. Αυτές οι ράτσες δεν είναι φτιαγμένες για σκύλους φύλακες, αλλά είναι πιο κατάλληλες για να είναι σκύλος οικογένειας και θεραπείας.

Παρόλο που είναι εύκολο να εκπαιδεύονται, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ευθύνη κατά την ανατροφή τους από τη φάση του κουταβιού τους στην ενήλικη ζωή. Εδώ σε αυτό το άρθρο, θα έχετε μια πλήρη εικόνα του τι περνάει ένας σκύλος καθώς μεγαλώνει.

Νεογνικό Στάδιο (0-2 Εβδομάδες)

Τα νεογέννητα κουτάβια είναι αδύναμα και εξαρτώνται πλήρως από τη μητέρα τους για την ανάπτυξή τους. Τα μάτια και τα αυτιά τους θα είναι κλειστά καθώς δεν μπορούν να δουν ή να ακούσουν τίποτα για δύο εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, έχουν μόνο αίσθηση όσφρησης από την οποία πλησιάζουν τη μητέρα τους. Επίσης, δεν μπορούν να παράγουν θερμότητα από μόνα τους, γι‘ αυτό εξαρτάστε από τη μητέρα τους και μια άλλη γέννα για ζεστασιά. Οι χωρισμένοι είναι πιθανό να πεθάνουν από υποθερμία.

Τις πρώτες 2 εβδομάδες, μέχρι να βγάλουν δόντια, η μητέρα θα τους ταΐσει με το γάλα τους. Το κουτάβι πρέπει επίσης να τρώει μόνο το γάλα της μητέρας του καθώς περιέχει πρωτόγαλα που βελτιώνει τα οστά και τους μυς. Επιπλέον, παίρνουν διπλάσιο βάρος γέννησης.

Μεταβατικό Στάδιο (2-4 Εβδομάδες)

Σε αυτή την ηλικία, θα δείτε διάφορες αλλαγές στον σκύλο σας, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών και ψυχικών του. Πρώτον, μπορείτε να δείτε τα μάτια και τα αυτιά τους να ανοίγουν, αλλά να θυμάστε ότι η όρασή τους δεν είναι ξεκάθαρη προς το παρόν. Στη συνέχεια, αρχίζουν να αναπτύσσουν ένα νέο σετ βρεφικών δοντιών, όταν ο σκύλος σας μπορεί πλέον να τρώει στερεές τροφές μαζί με το μητρικό γάλα.

Ένα κουτάβι Silken Windhound.
Πηγή εικόνας: Animal Facts

Σιγά-σιγά, μαθαίνουν να περπατούν με το μπροστινό τους πόδι για να φτάσουν στη μητέρα τους. Μετά από αυτό, το κουτάβι θα εξερευνήσει το περιβάλλον του με τους συγγενείς του. Ομοίως, πεινούν περισσότερο, καθώς βρίσκονται στη φάση ανάπτυξής τους, οπότε φροντίστε να τους ταΐζετε με μια σωστά ισορροπημένη διατροφή από την αρχή.

Στάδιο κοινωνικοποίησης (4-12 εβδομάδες)

Από την τρίτη εβδομάδα, το κουτάβι θέλει περισσότερη στερεή τροφή από γάλα για ανάπτυξη. Αρχίζουν επίσης να δείχνουν περισσότερα χαρακτηριστικά προσωπικότητας και αλλαγές συμπεριφοράς σε αυτό το στάδιο. Όχι μόνο αλλαγές συμπεριφοράς, αλλά αρχίζουν επίσης να χάνουν το πρόσωπο του κουταβιού τους και φαίνεται πιο πιθανό να αποκτήσουν πρόσωπο σκύλου.

Με όλη την ανάπτυξη που περνούν, η κοινωνικοποίηση είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Με άλλα λόγια, αυτό τους βοηθά να γνωρίσουν νέα σκυλιά και ανθρώπους να εξοικειωθούν με αγνώστους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με την εκπαίδευσή τους για ασήμαντο και σπιτικό σπίτι στην αρχή. Να θυμάστε ότι δεν θα μάθουν τα πάντα γρήγορα καθώς χρειάζεται χρόνος για να τα κατακτήσουν.

Εκπαίδευση Silken Windhound με τον ιδιοκτήτη του.
Πηγή εικόνας: Elessar Hounds

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να προχωρήσετε στην εκπαίδευση υπακοής τους με απλές εντολές και κόλπα. Πηγαίνετε τους σε διαφορετικά μέρη όπου αλληλεπιδρούν και με νέους φίλους. Για παράδειγμα, επισκεφθείτε το πάρκο, μια μικρή βόλτα, καταστήματα και το σπίτι του φίλου σας. Να θυμάστε πάντα ότι η υπομονή και το κίνητρο είναι το κλειδί για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Νεανικό Στάδιο (3-6 μηνών)

Το νεανικό στάδιο είναι επίσης γνωστό ως το στάδιο κατάταξης όπου ο σκύλος σας μοιάζει περισσότερο με μια ενήλικη εκδοχή. Βλέπετε επίσης να βγάζουν οδοντοφυΐα και να μασούν, οπότε κρατήστε τα πολύτιμα σας ασφαλή από αυτά. Μέχρι αυτή τη στιγμή πρέπει να γνωρίζουν τη βασική εκπαίδευση, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε στην προχωρημένη εκπαίδευσή τους. Επιπλέον, ξεκινήστε με την εκπαίδευσή τους στην ευκινησία, τους αγώνες σκύλων, το flyball και ούτω καθεξής.

Πάνω από όλα, διδάξτε τους να σέβονται τα μέλη της οικογένειας για να το κάνουν μέρος της εκπαίδευσής τους. Επίσης, δώστε τους τον ίδιο σεβασμό και μην αφήνετε τα άλλα μέλη της οικογένειας να τους φέρονται διαφορετικά καθώς μπορεί να τους χαλάσει. Στο πλαίσιο της σίτισης, περιποιηθείτε τα με τροφή υψηλής ποιότητας που να καλύπτει όλες τις απαιτούμενες θρεπτικές ουσίες.

Εφηβικό Στάδιο (6-18 Μηνών)

Αυτή είναι η ηλικία που ο σκύλος σας αποκτά εντελώς το ενήλικο πρόσωπο του μπαίνοντας στην εφηβεία. Αρχίζουν να χάνουν τα νεογιλά τους δόντια και αναπτύσσουν ένα νέο σύνολο δοντιών ενηλίκων. Όχι μόνο αυτό, αλλά η Silken Windhound αντιμετωπίζει επίσης άλλες αλλαγές στη συμπεριφορά τους, γι‘ αυτό, να είστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε θετική ενίσχυση και συνεχή κίνητρο.

Εικόνα του ενήλικα Silken Windhound.
Πηγή εικόνας: DogTime

Με πολλές αλλαγές να γίνονται, μια 6 μηνών, η Silken Windhound βιώνει την πρώτη της ζέστη εκείνη την εποχή. Ενώ και το αρσενικό δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για αυτά. Ωστόσο, δεν είναι η κατάλληλη ηλικία για την αναπαραγωγή τους, καθώς το μυαλό τους δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο για αυτό. Περιμένετε μέχρι να είναι άνω των 18 μηνών για την ασφάλειά τους.

Διάγραμμα εμβολιασμού για Silken Windhound

6 έως 8 εβδομάδες Λόγχη, παρβοϊός
10 έως 12 εβδομάδες DHPP (εμβόλια για λοιμώξεις, αδενοϊό, παραγρίπη και παρβοϊό)
16 έως 18 εβδομάδες DHPP, λύσσα
Κάθε 1 έως 2 χρόνια DHPP
Κάθε 1 έως 3 χρόνια Λύσσα (όπως απαιτεί ο νόμος)

Διάγραμμα εμβολιασμού για Silken Windhound.

Κόστος εμβολιασμού

Το κόστος για τα εμβόλια DDHP για το Silken Windhound είναι μεταξύ $75-$100 και για τη λύσσα είναι μεταξύ $15-$20.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες για τα κουτάβια.

Schreibe einen Kommentar