Διατήρηση και δασοκομία – Α.Ε. Δασοκομία Online

0
Διατήρηση και δασοκομία – Α.Ε. Δασοκομία Online

Το NCT Tree Farmer of the Year απονέμεται ετησίως σε επιχειρήσεις δενδροκαλλιέργειας που επιδεικνύουν αριστεία στη βιώσιμη διαχείριση φυτειών. Οι υποψήφιοι για το βραβείο αξιολογούνται με βάση τις γενικές αρχές βιωσιμότητας.

Οι νικητές του 2021 στην κατηγορία Commercial Tree Farmer είναι ο Brendon Raw και η σύζυγός του Ninette, οι οποίοι διαχειρίζονται τη δασοκομία τους από μια μικρή εκμετάλλευση στο Karkloof στις μεσαίες περιοχές KwaZulu-Natal. Έχουν δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη επιχείρηση ξυλείας που περιλαμβάνει 1 000 εκτάρια φυτειών και ένα πριονιστήριο.

Ο Brendon και η Ninette είναι επίσης ενθουσιώδεις οικολόγοι και έχουν αναλάβει τον ρόλο της προστασίας των εξαιρετικά ευαίσθητων λιβαδιών και των υγροτόπων στις πηγές μιας μεγάλης λεκάνης απορροής που τροφοδοτεί τον ποταμό Umgeni που εξυπηρετεί τη γεωργία, τη βιομηχανία και τους αγροτικούς και αστικούς οικισμούς σε όλη τη διαδρομή από το Karkloof προς την ακτή. Αυτά τα λιβάδια και οι υγρότοποι είναι γεμάτοι από άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένων απειλούμενων και απειλούμενων ειδών. Οι προστατευόμενες περιοχές έχουν ενσωματωθεί με επιτυχία στην εξαιρετικά παραγωγική λειτουργία φυτειών τους, η οποία παράγει πριονίδια για το δικό τους πριονιστήριο και άλλες αγορές.

Η NCT Forestry είναι ένας κορυφαίος συνεταιρισμός μάρκετινγκ που καλύπτει τις ανάγκες ανεξάρτητων καλλιεργητών ξυλείας στη Νότια Αφρική. Έχει 1.800 μετόχους/μέλη που κατέχουν συλλογικά 300.000 εκτάρια ξυλείας, που αποτελεί το 21% της δασικής γης στην Α.Ε.

Δείτε το βίντεο εδώ…

Schreibe einen Kommentar