καμβά μωρομάντηλα κάλυμμα.  – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

καμβά μωρομάντηλα κάλυμμα. – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

April 30, 2020 0 Von admin

μάθημα κάλυψης μαντηλιών |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Μου αρέσουν τα πράγματα που έρχονται σε προσεγμένες μικρές συσκευασίες. Αυτό δεν είναι είδηση. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να τακτοποιηθεί, ή να κολλήσει, ή να γίνει λίγο πιο ωραίο να το δούμε — θα βρω έναν τρόπο να το πραγματοποιήσω. Μου αρέσει ιδιαίτερα να φτιάχνω μόνος μου τα προσεγμένα πακέτα. Ποτέ δεν αναζητώ κάτι φανταχτερό ή περίπλοκο, απλά απλούς, ήσυχους τρόπους να στεγάζω καθημερινά αντικείμενα. Όπως, για παράδειγμα, μωρομάντηλα. Εάν είστε γονιός ενός μικρού παιδιού, είναι πιθανό να έχετε πάντα έτοιμη μια συσκευασία ή τρία μωρομάντηλα (ή μια στοίβα υφασμάτινα μαντηλάκια). Ακόμη και στο μικρό μας διαμέρισμα, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να κρατάμε μαντηλάκια τόσο στο μπάνιο όσο και στο κεντρικό μας δωμάτιο, μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αλλά δεν θέλω πραγματικά να τους κοιτάξω.

Ευτυχώς για μένα, δεν είμαι μόνος στις παραξενιές μου. Την πρώτη φορά που πήγα στο διαμέρισμα της Rose, παρατήρησα ένα κάλυμμα φτιαγμένο από Rose που κρύβει μια συσκευασία υγρών μαντηλιών στον πάγκο της. Το δικό της ήταν πιο περίπλοκο από αυτό που είχα καλύψει τα μαντηλάκια μας στο σπίτι, αλλά η θέα επιβεβαίωσε ότι ήμασταν συγγενικά πνεύματα.

Σε περίπτωση που κάποιος άλλος εκεί έξω απολαμβάνει να κρύβει πράγματα σε κοινή θέα, εδώ είναι οι οδηγίες βήμα προς βήμα της Rose για να φτιάξετε ένα απλό κάλυμμα σκουπίσματος από ένα κομμάτι βαμβακερού υφάσματος από καμβά (ή πραγματικά οποιοδήποτε ύφασμα που μπορεί να έχετε κρεμασμένο στο σπίτι) . Είτε χρησιμοποιείτε συσκευασμένα υγρά μαντηλάκια είτε στοίβες από υφασμάτινα μαντηλάκια,* αυτό το σχέδιο θα λειτουργήσει για να τα καλύψει και να τα βοηθήσει να εξαφανιστούν, ένα προς ένα.

*Οδηγίες για πτυσσόμενα υφασμάτινα μαντηλάκια ώστε να διαχέονται εύκολα από το κάλυμμα είναι παρακάτω!

μάθημα κάλυψης μαντηλιών |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Υλικά:

+ Ύφασμα μεσαίου έως μεγάλου βάρους (χρησιμοποιώ πανί από καμβά)

+ Νήμα

+ Βελόνα ραπτικής (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ραπτομηχανή)

+ Ψαλίδι

+ Χάρακας (προαιρετικό)

+ Πακέτο με υγρά μαντηλάκια ή στοίβα υφασμάτινα μαντηλάκια (δείτε οδηγίες παρακάτω για το πώς να διπλώνετε τα υφασμάτινα μαντηλάκια)!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πανάκια από καμβά καταστημάτων σιδηρικών είναι η κατάλληλη πηγή υφάσματος για τόσα πολλά οικιακά έργα ραπτικής. Είναι ανθεκτικό, φθηνό και έρχεται με στριφωμένο άκρο ή άκρο που κλείνει, ώστε να έχετε μια λιγότερη πλευρά για ράψιμο.

Κατευθύνσεις:

+ Κόψτε ένα τετράγωνο σχήμα από το ύφασμά σας περίπου 13″ x 13″ ή αρκετό υλικό για να τυλίξετε τη συσκευασία των μαντηλιών σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ύφασμα σταγόνας, δοκιμάστε να ενσωματώσετε μια πλευρά που περιέχει την προκατασκευασμένη άκρη.

+ Με βελόνα και κλωστή (ή ραπτομηχανή) στρίφωμα δύο απέναντι πλευρές του τετράγωνου υφάσματος, έτσι ώστε η ακατέργαστη άκρη να γυρίζεται από κάτω και να κρύβεται. (Μπορείτε να παραλείψετε τη μία πλευρά της διαδικασίας στριφώματος εάν χρησιμοποιείτε την τελειωμένη άκρη του υφάσματος σταγόνας.)

+ Διπλώστε τις δύο στριφωμένες άκρες προς το κέντρο (με τις δεξιές πλευρές στραμμένες προς τα μέσα) και επικαλύψτε τις κατά ½”.

+ Με βελόνα και κλωστή ράψτε μαζί 1 ½” της επικαλυπτόμενης άκρης μόνο στο άκρο δεξιά και στο αριστερό άκρο. Αφήστε ανοιχτό τουλάχιστον 7 ½” του κεντρικού πτερυγίου (αυτό είναι το άνοιγμα για τη διανομή και την αντικατάσταση των μαντηλιών).

+ Ράψτε μαζί τη δεξιά και την αριστερή κοντή πλευρά του διπλωμένου παραλληλογράμμου αφήνοντας περιθώριο ραφής ½“ -3/8″.

+ Κόψτε τυχόν επιπλέον ύφασμα και χαλαρές κλωστές.

+ Αντιστρέψτε τον φάκελο, σπρώχνοντας απαλά το εσωτερικό προς τα έξω και τραβώντας προς τα έξω τις τέσσερις γωνίες.

+ Αφαιρέστε την επάνω σφράγιση της συσκευασίας των μαντηλιών σας και τοποθετήστε τη συσκευασία μέσα στο φάκελο, ώστε το ανοιχτό πτερύγιο να ευθυγραμμιστεί με το άνοιγμα της ραφής.

+ Τραβήξτε απαλά ένα μαντηλάκι μέχρι τη μέση για εύκολη πρόσβαση. Πεπερασμένος!

μάθημα κάλυψης μαντηλιών |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Πώς να διπλώσετε τα υφασμάτινα μαντηλάκια:

Αφού τελειώσαμε τον Φεβρουάριο που είχε απομείνει για τα μαντηλάκια μιας χρήσης για την Calder, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη χρήση υφασμάτινων μαντηλιών. Πλένονται δίπλα στις υφασμάτινες πάνες μας και τις χρησιμοποιούμε με τον αφρό Esembly Wipe Up Wash. Για να διατηρούνται τα πάντα τακτοποιημένα και γρήγορα προσβάσιμα, τα αποθηκεύουμε στο ίδιο κάλυμμα μαντηλιών καμβά που φαίνεται εδώ, η μόνη διαφορά είναι ότι αντί να γεμίσουμε μια συσκευασία μαντηλιών στο κάλυμμα, γεμίζουμε τα μαντηλάκια μόνα τους!

Για να είναι εύκολο να τραβήξουμε τα μαντηλάκια μεμονωμένα από το κάλυμμα, τα διπλώνουμε το ένα πάνω στο άλλο, με τον ίδιο τρόπο που διπλώνονται τα υγρά μαντηλάκια μέσα στη συσκευασία τους. έφτιαξα ένα γρήγορο βίντεο για να σας βοηθήσει να δείξετε την τεχνική, και εδώ είναι οι οδηγίες βήμα προς βήμα:

  1. Τοποθετήστε ένα πανί πανί ανοιχτό σε επίπεδη επιφάνεια.
  2. Στρώνουμε ένα δεύτερο μαντηλάκι πάνω από το πρώτο, έτσι ώστε να καλύπτει μόνο το αριστερό μισό του κάτω μαντηλιού.
  3. Πάρτε το ορατό δεξί μισό του κάτω μαντηλιού και διπλώστε το πάνω από το πανί, τραβώντας το στο κέντρο του επάνω μαντηλιού. Το κάτω μαντηλάκι είναι τώρα διπλωμένο στη μέση με το δεύτερο μαντηλάκι να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό και το μισό από αυτό το δεύτερο μαντηλάκι είναι ορατό στην αριστερή πλευρά.
  4. Στρώστε ένα άλλο μαντηλάκι πάνω από το μισό που μόλις διπλώσατε, αφήνοντας το μισό να κρέμεται στη δεξιά πλευρά.
  5. Διπλώστε το μαντηλάκι που κρέμεται από την αριστερή πλευρά στο κέντρο του νέου επάνω μαντηλιού και συνεχίστε να στοιβάζετε και να διπλώνετε με αυτό το μοτίβο μέχρι να έχετε μια στοίβα μαντηλάκια που συμπλέκονται για να τα βάλετε στο κάλυμμά σας.

Εάν έχετε ένα μικρό παιδί κολλημένο στο σπίτι και ψάχνει πράγματα να κάνει, βάλτε τα σε υφασμάτινο σκούπισμα αναδιπλούμενο!

Χάρη σε Rose Pearlman για την ανάπτυξη αυτού του έργου, τη σύνταξη των οδηγιών και τη λήψη των εικόνων με οδηγίες βήμα προς βήμα. Η Rose είναι καλλιτέχνης, δάσκαλος και σχεδιάστρια υφασμάτων. Με φόντο στις καλές τέχνες και αγάπη για καλά σχεδιασμένα λειτουργικά αντικείμενα, οι δημιουργίες της θολώνουν τα όρια μεταξύ τέχνης και χειροτεχνίας και ξεπερνούν τα όρια με τις μη παραδοσιακές τεχνικές και υλικά. Η Ρόουζ διδάσκει μηνιαία εργαστήρια αγκίστρωσης χαλιών μέσα και γύρω από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη, και επίσης καλωσορίζει τις προμήθειες για μοναδικές κατασκευές στη διακόσμηση και την επίπλωση του σπιτιού. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε περιοδικά, γκαλερί και πολυάριθμους διαδικτυακούς ιστότοπους σχεδιασμού. Το νέο της βιβλίο Σύγχρονη αγκίστρια χαλιών κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019 και είναι διαθέσιμο όπου πωλούνται βιβλία. Ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με την οικογένειά της.