Κατασχέθηκε ξυλεία που είχε υποστεί παράνομη επεξεργασία – Α.Ε. Δασοκομία Online

0
Κατασχέθηκε ξυλεία που είχε υποστεί παράνομη επεξεργασία – Α.Ε. Δασοκομία Online

Η Arch Wood Protection Νότια Αφρική επαίνεσε τον Εθνικό Ρυθμιστή για την Υποχρεωτική Προδιαγραφή (NRCS) για την κατάσχεση ξυλείας αξίας 1 εκατομμυρίου R1 που είχε υποστεί παράνομη επεξεργασία, περιγράφοντάς το ως μεγάλη νίκη για τη βιομηχανία επεξεργασμένης ξυλείας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τη ρυθμιστική αρχή να λαμβάνει μια τόσο σταθερή θέση για την ξυλεία που έχει υποστεί παράνομη επεξεργασία που αυτή τη στιγμή κατακλύζει την αγορά ως φθηνότερη εναλλακτική λύση στην ποιοτική ξυλεία που έχει υποστεί επεξεργασία υπό πίεση. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την προστασία της βιομηχανίας και όλων των ενδιαφερομένων της έναντι προϊόντων κατώτερης ποιότητας», δήλωσε ο JJ du Plessis, ανώτερος διευθυντής επιχειρήσεων στην Arch Wood Protection Νότια Αφρική.

Ο Du Plessis είπε ότι η βιομηχανία πάντα προσπαθούσε να εισάγει ισχυρά πρότυπα που προστατεύουν τον τελικό χρήστη, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν δει αυξανόμενα επίπεδα δραστηριότητας από ομάδες που επιλέγουν να λειτουργούν εκτός των προτύπων και των κανονισμών που διέπουν τον κλάδο. Αυτό, είπε, έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στη φήμη της βιομηχανίας ξυλείας.

«Θέλουμε επίσης να επαινέσουμε το Ένωση Συντηρητών Ξύλου της Νότιας Αφρικής (SAWPA) και το NRCS για τη διασφάλιση της συνεχούς συνεργασίας για να διασφαλιστεί ότι η επεξεργασμένη ξυλεία παραμένει μέρος μιας βιώσιμης πορείας στη Νότια Αφρική. Αυτή η πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ σημαντικών ενδιαφερομένων θα διασφαλίσει ότι η υψηλή ποιότητα παραμένει το σήμα κατατεθέν του κλάδου μας», δήλωσε ο du Plessis.

Όλα τα συντηρητικά ξύλου που χρησιμοποιούνται στη Νότια Αφρική πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στο Υπουργείο Γεωργίας και να συμμορφώνονται με τα εθνικά πρότυπα SA. Η χρήση της ξυλείας στις κατασκευές κτιρίων ρυθμίζεται επίσης από τους Οικοδομικούς Κανονισμούς, οι οποίοι διασφαλίζουν την αντιμετώπισή της κατά της προσβολής από τερμιτών και ξυλοτρυπών, καθώς και από την αποσύνθεση των μυκήτων.

Υπάρχει επίσης ένα Εθνικό Πρότυπο που διέπει τις εργασίες συντηρητικών ξύλου για τη διασφάλιση του ασφαλούς χειρισμού των συντηρητικών χημικών ουσιών για τον μετριασμό των κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Τρεις τύποι συντηρητικών χρησιμοποιούνται στην Α.Ε. υδατοδιαλυτά συντηρητικά (π.χ. CCA), συντηρητικά με λάδια (π.χ. κρεόσωτο) και ελαφριά συντηρητικά με οργανικούς διαλύτες.

Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τα εθνικά πρότυπα διασφαλίζει ότι η ξυλεία που πωλείται στους καταναλωτές είναι κατάλληλη για το σκοπό και θα διαρκέσει για τη διάρκεια της προβλεπόμενης διάρκειας ζωής της. Η χρήση μη επεξεργασμένης ξυλείας ή η κακώς επεξεργασμένη ξυλεία επηρεάζει αρνητικά τους καταναλωτές και μπορεί επίσης να θέσει κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Schreibe einen Kommentar