Κουτάβι Saarloos Wolfdog – Στοιχεία συμπεριφοράς και εμβολιασμός αυτής της φυλής μέχρι ένα έτος

1
Κουτάβι Saarloos Wolfdog – Στοιχεία συμπεριφοράς και εμβολιασμός αυτής της φυλής μέχρι ένα έτος

Το Saarloos Wolfdog είναι μια ράτσα σκύλου μεγάλου μεγέθους που μοιάζει πολύ με τον λύκο λόγω της εμφάνισής του. Αν και έχει πρόσωπο σαν λύκος, είναι γνωστό ως αγαπημένη και ευγενική ράτσα σε σπίτι με έμπειρο ιδιοκτήτη σκύλου. Δεν είναι καθόλου κατάλληλο για ζωή σε διαμέρισμα ή για αρχάριο ιδιοκτήτη σκύλου.

Το Saarloos Wolfdog μπορεί να γεννήσει 6-8 κουτάβια κάθε φορά. Η διαδικασία ανάπτυξης αυτών των κουταβιών είναι αργή σε σύγκριση με τη ράτσα σκύλου μικρού μεγέθους.

Νεογέννητος

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια του Saarloos Wolfdog, είναι εντελώς τυφλά, κωφά, χωρίς δόντια και δεν μπορούν να περπατήσουν. Αν και δεν γεννιούνται άτριχα και είναι πλήρως τριχωτά. Η μητέρα φροντίζει τα κουτάβια της σε αυτό το κρίσιμο στάδιο όπου τα θηλάζει και τα καθαρίζει. Επίσης, δεν αφήνει τα κουτάβια μόνα τους για κάποιο χρονικό διάστημα, εκτός αν χρειαστεί να κατουρήσει ή να φάει ένα γεύμα.

Η μητέρα Saarloos Wolfdog διατηρεί τα κουτάβια της ζεστά και άνετα, καθώς τα κουτάβια δεν μπορούν να παράγουν τη θερμότητα του σώματός τους. Εάν μείνουν μακριά από τη μητέρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα κουτάβια μπορεί να πεθάνουν από υποθερμία. Επομένως, μην κρατάτε τα κουτάβια μακριά από τη μητέρα και μην τα αγγίζετε συχνά και μην τα κάνετε μπάνιο για μερικές εβδομάδες.

Νεογνικό Στάδιο (0-2 Εβδομάδες)

Το νεογνικό στάδιο είναι έως και δύο εβδομάδες από τη γέννηση του κουταβιού του Saarloos Wolfdog. Κατά τη διάρκεια αυτού, οι μόνες δραστηριότητες που κάνουν τα κουτάβια είναι να τρώνε, να κοιμούνται και να μπουσουλάνε. Χρειάζονται μια καλή ποσότητα ενέργειας για να αναπτυχθούν σε αυτό το στάδιο, επομένως απαιτείται περίπου το 90% του ύπνου την ημέρα. Τη δεύτερη εβδομάδα, τα κουτάβια γίνονται διπλάσιο από το μέγεθος της γέννησής τους.

Μόνο το μητρικό γάλα θα πρέπει να τρέφεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς περιέχει πρωτόγαλα που βοηθά τα κουτάβια να καταπολεμούν πολλές θανατηφόρες ασθένειες. Επειδή τα δόντια τους δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα, μην τους ταΐζετε με στερεά τροφή. Λόγω της σέρνησής τους χρησιμοποιώντας τα μπροστινά τους πόδια, τα μπροστινά τους πόδια αρχίζουν να γίνονται πιο δυνατά.

Ο δάσκαλος του Saarloos Wolfdog τον κουβαλάει
Ο δάσκαλος του Saarloos Wolfdog τον κουβαλάει.
Πηγή εικόνας: Pets4Homes

Μεταβατικό Στάδιο (2-4 Εβδομάδες)

Το μεταβατικό στάδιο είναι ένα από τα σημαντικά στάδια για τα κουτάβια Saarloos Wolfdog καθώς οι σωματικές αλλαγές φαίνονται σε αυτά. Τα μάτια και τα αυτιά αρχίζουν να ανοίγουν σε 14-18 ημέρες και στις 23 ημέρες, μπορείτε να δείτε το κουτάβι να στέκεται αργά στα πόδια του. Αυτή είναι μια περίοδος όπου τα κουτάβια αρχίζουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους για πρώτη φορά.

Τα κουτάβια αρχίζουν επίσης να σχηματίζουν το δικό τους λεξιλόγιο για να επικοινωνούν μεταξύ τους με γκρίνια, φωνές, γαβγίσματα και άλλους διαφορετικούς ήχους. Τα δόντια του μωρού αρχίζουν επίσης να μεγαλώνουν και αρχίζουν να δοκιμάζουν στερεά τροφή από το πιάτο της μητέρας τους. Τώρα τα κουτάβια έχουν μάθει να γίνονται πιο ανεξάρτητα. Έχουν επίσης τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης τους και απομακρύνονται από την περιοχή φωλεοποίησης για να κατουρήσουν και να κάνουν κακάο.

Στάδιο κοινωνικοποίησης (4-16 εβδομάδες)

Στο στάδιο της κοινωνικοποίησης, το κουτάβι Saarloos Wolfdog δημιουργεί μια σύνδεση που διαρκεί για μια ζωή. Άρα, η αλληλεπίδρασή τους με ανθρώπους και σκύλους θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά. Στο πρώτο μισό αυτής της περιόδου, τα κουτάβια περνούν με την οικογένειά τους για να γνωρίσουν το περιβάλλον και τους ανθρώπους του. Είναι επίσης η τέλεια στιγμή για να αρχίσετε να τους δίνετε βασική εκπαίδευση. Όταν τα κουτάβια γίνουν περίπου 10 εβδομάδων, βγάλτε τα έξω για να τα γνωρίσετε στον έξω κόσμο.

Ενώ βγάζετε τα κουτάβια Saarloos Wolfdog για να τα κάνετε να αλληλεπιδρούν με ανθρώπους και σκύλους, φροντίστε να τα κρατάτε δεμένα με λουρί. Είναι επίσης σε μια φάση που φοβούνται κυρίως, γι‘ αυτό να είστε ευγενικοί και μην τους πιέζετε και μην τους καταπνίγετε πηγαίνοντάς τους σε μέρος με κόσμο. Συστήστε τα σε διάφορους ανθρώπους και σκύλους σιγά σιγά. Θα τα κάνει να γίνουν πιο άνετα γύρω τους και όχι επιθετικά.

Νεανικό Στάδιο (4-6 μηνών)

Σε αυτήν την περίοδο τα κουτάβια Saarloos Wolfdog έχουν μεγαλώσει και μοιάζουν περισσότερο με ενήλικα. Είναι γεμάτοι ενέργεια και περιέργεια σε αυτή την ηλικία, επομένως είναι σημαντικό να τους κάνετε να αξιοποιήσουν την ενέργειά τους. Διδάξτε τους διάφορα κόλπα και παιχνίδια που βοηθούν να τονώσουν το μυαλό τους. Επίσης, συνεχίστε την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίησή τους για μερικές εβδομάδες μέχρι να το κατακτήσουν.

Είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή που καθιερώνεστε ως αρχηγός ή άλφα της αγέλης τους. Εάν αποτύχετε να το κάνετε, ο σκύλος σας θα πάρει τον εαυτό του ως αρχηγό και η εκπαίδευσή του γίνεται δύσκολη.

Ταΐστε τα κουτάβια σας Saarloos Wolfdog με τροφή που έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για αυτά. Να έχετε πάντα καθαρό και φρέσκο ​​νερό δίπλα τους, ώστε τα κουτάβια να ενυδατώνονται ανά πάσα στιγμή.

Κουτάβι Saarloos Wolfdog κάθεται
Κουτάβι Saarloos Wolfdog κάθεται.
Πηγή εικόνας: Pets4Homes

Εφηβικό Στάδιο (6-18 Μηνών)

Στο στάδιο της εφηβείας, το αρσενικό Saarloos Wolfdog αρχίζει να μαρκάρει την περιοχή με τα ούρα του, ενώ το θηλυκό βιώνει την πρώτη του ζέστη. Τα αρσενικά αρχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για το θηλυκό κουτάβι και το επίπεδο τεστοστερόνης τους επίσης αυξάνεται μέχρι να γίνουν 10-12 μηνών και σιγά σιγά πέφτει μετά από αυτό. Ωστόσο, η αναπαραγωγή σε τόσο νεαρή ηλικία δεν συνιστάται καθώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία τόσο των αρσενικών όσο και των θηλυκών κουταβιών.

Αλλάξτε την τροφή για κουτάβι σε τροφή για ενήλικα που είναι υψηλής ποιότητας με όλες τις διατροφικές ανάγκες. Συμμετάσχετε στην ευκινησία και σε άλλα αθλήματα του σκύλου που τον κρατούν ενεργό και διανοητικά διεγερμένο.

Διάγραμμα εμβολιασμού για το Saarloos Wolfdog

6 έως 8 εβδομάδες Λόγχη, παρβοϊός
10 έως 12 εβδομάδες DHPP (εμβόλια για λοιμώξεις, αδενοϊό, παραγρίπη και παρβοϊό)
16 έως 18 εβδομάδες DHPP, λύσσα
Κάθε 1 έως 2 χρόνια DHPP
Κάθε 1 έως 3 χρόνια Λύσσα (όπως απαιτεί ο νόμος)
Διάγραμμα εμβολιασμού για Saarloos Wolfdog.

Κόστος εμβολιασμού για το Saarloos Wolfdog

Το κόστος των εμβολίων DHPP είναι μεταξύ $75-$100 ενώ το κόστος για το εμβόλιο κατά της λύσσας είναι μεταξύ $15-$20.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή σκύλων και τα στάδια ανάπτυξης των κουταβιών τους.

Schreibe einen Kommentar