Κρατικές άδειες και κανονισμοί μεγάλων φορτίων

0
Κρατικές άδειες και κανονισμοί μεγάλων φορτίων

Οι χερσαίες αποστολές αποτελούν σημαντικό μέρος της οικονομίας μας. Οι προμήθειες πρώτων υλών, εξοπλισμού και τελικών προϊόντων πρέπει να μεταφέρονται από το ένα μέρος οποιασδήποτε χώρας στο άλλο. Στην πραγματικότητα, αυτή η μέθοδος υπερβαίνει 60% του φορτίου μεταφορά σε όλες τις ΗΠΑ. Ακόμη πιο σημαντική είναι η μεταφορά των μεγάλων φορτίων.

Αυτά τα φορτηγά χρειάζονται λεπτό σχεδιασμό, προγραμματισμό για την ασφάλεια του φορτίου και άλλων χρηστών του δρόμου. Γι‘ αυτό υπάρχουν ρυθμίσεις που διέπουν την κίνησή τους κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και των κρατικών οδών. Ενώ αυτοί οι κανονισμοί είναι γενικού χαρακτήρα, άλλοι μπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία.

Η βόλτα σε αυτούς τους κανονισμούς μπορεί να είναι λαβύρινθος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό σχετικά με τις απαιτήσεις υπερμεγέθων φορτίων για άδειες. Ας βουτήξουμε βαθύτερα και ας μάθουμε περισσότερα.

Τι είναι τα μεγάλα φορτία;

ευρύ φορτίο

Κάθε φορτίο που υπερβαίνει το μέγιστο νόμιμο πλάτος, μήκος και ύψος θεωρείται μεγάλο φορτίο.

Αυτές οι μετρήσεις διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διαστάσεις του φορτίου σας και να συνεργάζεστε με συγκεκριμένες πολιτείες για να γνωρίζετε εάν πρόκειται για μεγάλο φορτίο ή όχι.

Ωστόσο, υπάρχει γενική συναίνεση σε όλα τα κράτη σχετικά με αυτό. Ένα φορτίο θεωρείται ευρύ εάν υπερβαίνει τα 8,5 πόδια και ύψος από 13,5 έως 14,5. Ωστόσο, ένα φορτίο που υπερβαίνει τα 8,5 πόδια πλάτος ορίζεται ως υπερφορτίο σε ορισμένες πολιτείες.

Σε αυτό το επίπεδο αυξάνονται οι νομικές προϋποθέσεις για την άδεια μεταφοράς του φορτίου στο δρόμο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οχήματα πιλότων και συνοδείας (P/EV), αυστηροί χρόνοι ταξιδιού, προσωρινό κλείσιμο δρόμων και άλλα. Μπορεί επίσης να απαιτείται στενή επίβλεψη από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Γιατί χρειάζεστε άδεια;

Τα υπερμεγέθη φορτία απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο λόγω της μοναδικής φύσης τους. Καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο στους δρόμους, θέτουν προκλήσεις ασφάλειας και ενοχλούν τους άλλους χρήστες του δρόμου. Γι‘ αυτό είναι σημαντικό να ενημερώσετε τις αρχές, να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις και να λάβετε άδεια. Είναι ένα win-win για όλους τους χρήστες του δρόμου.

Γενικοί Κανονισμοί

Οι γενικοί κανονισμοί αφορούν όλες τις πολιτείες. Είναι οι απολύτως ελάχιστες απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται νομικά οι υπερμεγέθεις μεταφορείς φορτίου για να πληρούν τις προϋποθέσεις για άδεια. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε όλα τα πλαίσια διαφορετικά κινδυνεύετε με σημαντικά πρόστιμα.

Άδειες για επιπλέον πλάτος

Όλα τα πολύ μεγάλα φορτία απαιτούν άδειες για να βρίσκονται στους δρόμους. Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι οι ακριβείς ορισμοί του τι συνιστά ένα μεγάλο φορτίο στις διάφορες καταστάσεις.

Λάβετε υπόψη ότι το φορτίο σας πρέπει να συμμορφώνεται με τις γενικές απαιτήσεις πριν σας εκδοθεί άδεια. Θυμηθείτε, ενδέχεται να απαιτούν ακόμη περισσότερες άδειες ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις της πολιτείας. Τα τέλη που καταβάλλονται εξαρτώνται από το μέγεθος, το βάρος και τη φύση του φορτίου, την πηγή και τον προορισμό του.

Τι περιλαμβάνει η άδεια;

● Διαδρομή του φορτίου

● Ασφάλεια του εξοπλισμού

● Καθορισμένη ημερομηνία και ώρα μετακίνησης του εξοπλισμού

● Η διάρκεια ισχύος της άδειας

Τα τέλη καταβάλλονται είτε στον Υπουργείο Μεταφορών των συγκεκριμένων κρατών ή των απαιτούμενων Αρχών Εσόδων. Εάν η επιχείρησή σας πραγματοποιεί τακτικές μεταφορές μεγάλων φορτίων σε πολλές πολιτείες, σας συμβουλεύουμε να ανοίξετε λογαριασμούς σε αυτές. Είναι πιο οικονομικό και βολικό όταν αναζητάτε μελλοντικές άδειες.

Οχήματα Συνοδείας

Οι χειριστές υποχρεούνται από το νόμο να διαθέτουν οχήματα συνοδείας γνωστά και ως αυτοκίνητα πιλότων, αν και δεν αποτελεί καθολική απαίτηση μεταξύ όλων των κρατών. Ανάλογα με την πολιτεία, μπορεί να χρειαστείτε ένα ή δύο οχήματα συνοδείας. Ο αριθμός και η θέση των οχημάτων συνοδείας εξαρτώνται από το πλάτος και τον τύπο του δρόμου που χρησιμοποιείται.

Εάν ταξιδεύει σε χωρισμένο αυτοκινητόδρομο, η απαίτηση είναι να έχει το όχημα συνοδείας μπροστά. Όταν βρίσκεστε σε διακρατικούς δρόμους, τα οχήματα συνοδείας πρέπει να βρίσκονται στο πίσω μέρος του φορτηγού μεγάλου φορτίου. Ο αριθμός των οχημάτων συνοδείας αυξάνεται σε δύο. ένα στο πίσω μέρος και ένα άλλο στο μπροστινό μέρος για πλάτος από 10 πόδια έως 12 πόδια.

Σε ορισμένες μοναδικές περιπτώσεις, το φορτίο μπορεί ακόμη και να υπερβαίνει τις διαστάσεις που περιγράψαμε παραπάνω. Αυτό μπορεί να απαιτεί τη συνοδεία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου σε βάρος των χειριστών.

Συσκευή ασφαλείας

Οι χειριστές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου κατά μήκος της διαδρομής του φορτίου μεγάλου φορτίου. Για το λόγο αυτό πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ορατότητα του φαρδιού φορτηγού τους. Είναι σημαντικό να έχετε επαρκή συσκευή ασφαλείας σε όλες τις πλευρές του φορτηγού.

Τέτοιες συσκευές περιλαμβάνουν τις σημαίες, τις προειδοποιητικές πινακίδες και τα φώτα. Τα προειδοποιητικά τεμάχια πρέπει να κάνουν ευδιάκριτα όλες τις γωνίες και τις άκρες του φορτηγού. Μια κίτρινη και μαύρη πινακίδα φόρτωσης μεγάλου μεγέθους, τοποθετημένη στο μπροστινό και πίσω μέρος του φορτηγού, είναι απαραίτητη κάθε στιγμή που το φορτηγό βρίσκεται στο δρόμο.

Επιπλέον, οι κόκκινες ή φθορίζουσες πορτοκαλί σημαίες στις γωνίες του φορτηγού είναι απαραίτητες. Εάν υπάρχει κάποιο εξώθηση, θα πρέπει να έχει μια σημαία προσαρτημένη στο πιο απομακρυσμένο άκρο του. Για μεγάλα φορτία που έχουν προγραμματιστεί για νυχτερινές μετακινήσεις, θα πρέπει να έχετε αρκετά φώτα στις άκρες του φορτηγού για να κάνετε ορατό το πιο απομακρυσμένο σημείο.

Επίσης, η εγκατάσταση ενός στροβοσκοπικού φωτός στο πάνω μέρος της καμπίνας είναι μία από τις βασικές απαιτήσεις. Το στροβοσκοπικό φως θα πρέπει να μπορεί να εκπέμπει φως ορατό από απόσταση τουλάχιστον 250 ποδιών.

εκσκαφέας μεγάλων φορτίων

Μετακίνηση μεγάλων φορτίων

Οι περισσότερες πολιτείες περιορίζουν τη μετακίνηση μεγάλων φορτίων λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου. Ο περιορισμός θα εξαρτηθεί από διάφορους λόγους:

● Είτε το φορτίο βρίσκεται στον διακρατικό δρόμο είτε στους αυτοκινητόδρομους

● Το πλάτος του πολύ μεγάλου φορτίου. Συνήθως, μόνο φορτηγά πλάτους άνω των 10 πόδια επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

● Η ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν τα φαρδιά φορτηγά μόνο έως και 30 λεπτά πριν από τη δύση του ηλίου και 30 λεπτά μετά το ξημέρωμα.

● Σε ορισμένες πολιτείες, τα φορτηγά μεγάλου φορτίου δεν επιτρέπονται στο δρόμο κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών λόγω της αναμενόμενης αύξησης της κυκλοφορίας.

Διαφορετικές απαιτήσεις από τα κράτη

Κάθε κράτος έχει αυτονομία ως προς τον τρόπο εφαρμογής των νόμων οδικής κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, το καθένα έχει τον δικό του ορισμό για το τι συνιστά ένα ευρύ φορτίο. Είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε μια προσπάθεια να μάθετε τι έχει το καθένα στα αρχεία του ως νομική θέση για τον ορισμό του ευρέος φορτίου.

Αν ψάχνετε για βαριά φορτία στην πολιτεία σας, μπορείτε να δείτε τον πίνακα φόρτωσης! Παρακάτω θα βρείτε τις απαιτήσεις κάθε πολιτείας:

Τελικές σκέψεις

Η μεταφορά μεγάλου φορτίου στο δρόμο έχει πολλές υλικοτεχνικές προκλήσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση του φορτηγού μεγάλου φορτίου με ασφάλεια στο δρόμο.

Πρόκειται για μια κουραστική εργασία που χρειάζεται σωστό προγραμματισμό για να φτάσει το φορτίο με επιτυχία στον προορισμό του. Με αυτόν τον τύπο μεταφοράς, είναι σημαντικό να συνεργάζεστε με αξιόπιστους παρόχους υπηρεσιών. Ευτυχώς, εάν τηρείτε τις παραπάνω γενικές και κρατικές απαιτήσεις, η μεταφορά του μεγάλου φορτίου σας θα πρέπει να είναι μια ομαλή διαδικασία.

Χρειάζεται να στείλετε ένα μεγάλο φορτίο; Μπορούμε να σας συνδέσουμε με τους κατάλληλους μεταφορείς με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την VeriTread σήμερα!

Schreibe einen Kommentar