μιλώντας στα παιδιά για το τι σημαίνει να είσαι τρανς ή μη δυαδικός.  – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

μιλώντας στα παιδιά για το τι σημαίνει να είσαι τρανς ή μη δυαδικός. – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

März 31, 2021 0 Von admin

Διεθνής Ημέρα Ορατότητας των τρανς

Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Ορατότητας Τρανς—μια ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των τρανς ατόμων και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα παγκοσμίως. Για γονείς, παππούδες ή γιαγιάδες ή φροντιστές που ελπίζουν να μιλήσουν και να γιορτάσουν τι σημαίνει να είσαι τρανς ή μη δυαδικός, αναγνώστης και υποστηρικτής του Reading My Tea Leaves, Kit Ball Cohen, έχει μια από τις πιο συνοπτικές και αγαπησιάρικες εξηγήσεις που έχω δει. Όπως εγώ, είναι γονιός ενός εξάχρονου και όταν προσεγγίζει τη συζήτηση με τα παιδιά για το τι σημαίνει να είσαι τρανς ή μη δυαδικός, ο Kit πλαισιώνει τη συζήτηση ως εξής:

Όταν γεννιόμαστε, οι γιατροί και οι νοσοκόμες και οι γονείς μας κάνουν την καλύτερη εικασία για το αν είμαστε αγόρι ή κορίτσι. Και οι γιατροί και οι νοσοκόμες και οι γονείς μας είναι πραγματικά έξυπνοι, και συχνά έχουν δίκιο — αλλά μερικές φορές κάνουν και λάθη. Μερικές φορές, όταν ένα παιδί μεγαλώνει, λέει στους γονείς του: «Ξέρετε τι; Ξέρω ότι νόμιζες ότι ήμουν αγόρι, αλλά δεν νιώθω αγόρι. Είμαι κορίτσι» ή «Δεν είμαι κορίτσι, είμαι σίγουρα αγόρι».

Και αυτό είναι υπέροχο! Γιατί τότε το παιδί και οι γονείς τους μπορούν να καταλάβουν μαζί πώς να διορθώσουν τα πράγματα και το παιδί να είναι ευτυχισμένο σαν τον πραγματικό τους εαυτό! Μερικές φορές, τα άτομα με αυτήν την εμπειρία θα αποκαλούν τους εαυτούς τους «τρανς».

Άλλες φορές, ένα παιδί μπορεί να πει στους γονείς του: «Στην πραγματικότητα δεν αισθάνομαι αγόρι Ή κορίτσι. Είναι εντάξει?“ Ναι είναι! Πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται αγόρι ή κορίτσι, ή αισθάνονται και τα δύο, ή νιώθουν ότι αλλάζουν. Μερικές φορές αυτοί οι άνθρωποι αποκαλούν τον εαυτό τους «μη δυαδικό», που σημαίνει απλώς «όχι ένα από τα δύο».

Και τέλος, πώς μπορείτε να καταλάβετε αν κάποιος είναι αγόρι ή κορίτσι ή είναι μη δυαδικό; Όταν σου λένε! Δεν μπορείτε να καταλάβετε από τον τρόπο που φαίνεται κάποιος – είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό για τον εαυτό μας. Γι‘ αυτό να είστε ευγνώμονες και τιμημένοι αν κάποιος το μοιραστεί μαζί σας!

Αν ψάχνετε τρόπους να συνεχίσετε τη συζήτηση, κατευθυνθείτε στις λίστες του Kit’s Bookshop

+ Παιδικά βιβλία για το φύλο και την ταυτότητα

+ Περισσότερα παιδικά βιβλία για να διευρύνετε το Cisgender σας, Ετεροφυλόφιλο, Λευκό, με επίκεντρο αγόρια

και ακολουθήστε το Kit on Ίνσταγκραμ!