Μπλε δαντελωτό κουτάβι

1
Μπλε δαντελωτό κουτάβι

Το Blue Lacy είναι μια φυλή βοσκής και κυνηγιού που κάνει έναν υπέροχο σκύλο φύλακα καθώς και έναν οικογενειακό σκύλο. Είναι πολύ ενεργητικοί και δεν είναι για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή αρχάριους. Ομοίως, είναι πιστοί, έξυπνοι και ευαίσθητοι στη φύση. Πριν αποκτήσετε πρώτα αυτά τα κουτάβια, μάθετε για τη φάση ανάπτυξής τους.

Μια μαμά σκυλίτσα γεννά 4-6 κουτάβια κάθε φορά. Εδώ σε αυτό το άρθρο, θα γνωρίσετε το πλήρες στάδιο ανάπτυξης του αξιολάτρευτου Blue Lacy σας.

Νεογνικό Στάδιο (0-2 Εβδομάδες)

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα νεογέννητα κουτάβια είναι πολύ ευαίσθητα επειδή δεν μπορούν να δουν, να ακούσουν και να μην έχουν δόντια. Τα μάτια και τα αυτιά τους είναι πλήρως σφραγισμένα μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα. Έχουν μόνο αίσθηση όσφρησης από την οποία έρχονται πιο κοντά στη μητέρα τους. Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής τους ηλικίας περνούν ενώ τρώνε και κοιμούνται καθώς κοιμούνται κατά 90% όλη την ημέρα.

Μια χαριτωμένη φωτογραφία του νεογέννητου Blue Lacy που κοιμάται.
Πηγή εικόνας: Pinterest

Τα κουτάβια Blue Lacy δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε αυτή την ηλικία, επομένως βασίζονται στη μητέρα τους και στους συγγενείς τους για αυτό. Κάθε κουτάβι που χωρίζεται από την ομάδα του είναι πιθανό να πεθάνει από υποθερμία. Φροντίστε καλά τη μητέρα καθώς τα κουτάβια φροντίζονται πλήρως από τη μητέρα τους.

Η μητέρα τάιζε μόνο γάλα για τα μωρά της για αρκετές εβδομάδες, καθώς δεν μπορούν να φάνε στερεά τροφή προς το παρόν. Ομοίως, η μητέρα τους τους βοηθά επίσης να κάνουν κακά γλείφοντας το στομάχι τους. Επίσης, μην κάνετε μπάνιο σε αυτή την ηλικία καθώς η μητέρα τα καθαρίζει γλείφοντάς τα σε όλο τους το σώμα.

Μεταβατικό Στάδιο (2-4 Εβδομάδες)

Αυτό είναι το στάδιο όπου αρχίζετε να βλέπετε διάφορες σωματικές και συμπεριφορικές αλλαγές στο κουτάβι. Σαν να ανοίγουν αργά τα μάτια και τα αυτιά τους αλλά η όρασή τους είναι ακόμα θολή. Επιπλέον, σηκώνονται όρθιοι και μαθαίνουν να περπατούν για πρώτη φορά. Καθώς άρχισαν να μεγαλώνουν, αρχίζουν να κουνούν την ουρά τους και να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους στη γλώσσα τους.

Ο Blue Lacy 4 εβδομάδων παίζει με τη μητέρα του.
Πηγή εικόνας: DogsAholic

Το Blue Lacy αναπτύσσει επίσης τις άλλες αισθήσεις τους καθώς αναπτύσσονται. Καθώς αρχίζουν να μεγαλώνουν, αρχίζουν να κουνούν την ουρά τους και να επικοινωνούν με τους συγγενείς στη γλώσσα τους. Το κουτάβι θα επηρεαστεί από τους συγγενείς και τη μητέρα του για να εξερευνήσει το περιβάλλον του και να παίξει.

Στάδιο κοινωνικοποίησης (4-16 εβδομάδες)

Από αυτό το στάδιο, η Blue Lacy μοιάζει περισσότερο με την ενήλικη εκδοχή τους ενώ είναι πιο παιχνιδιάρικη και σκανδαλώδης. Τώρα μπορούν να τρώνε πιο ποικίλη τροφή για κουτάβια όπως θέλουν. Επιπλέον, γίνονται πιο δυνατοί και γύρω στην 8η εβδομάδα είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσουν την προπόνησή τους. Ξεκινήστε με τη βασική τους εκπαίδευση διδάσκοντας απλές εντολές όπως «κάτσε», «έλα», «όχι» και ούτω καθεξής.

Αυτό το στάδιο είναι όπου ο σκύλος σας πρέπει να κοινωνικοποιηθεί σωστά στον εξωτερικό κόσμο. Η κοινωνικοποίηση τους βοηθά να συμπεριφέρονται και να ενεργούν άνετα γύρω από αγνώστους. Επιπλέον, τους βοηθά να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Ένας σκύλος που δεν είναι αρκετά κοινωνικοποιημένος είναι πιθανό να φοβάται τους ανθρώπους, να γίνει επιθετικός και να έχει σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς. Πριν κοινωνικοποιηθείτε στον εξωτερικό κόσμο, φροντίστε να τους εκπαιδεύσετε και να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον.

Νεανικό Στάδιο (4-6 μηνών)

Το νεανικό Στάδιο που ονομάζεται επίσης στάδιο Κατάταξης είναι όπου πρέπει να συστηθείτε ως αρχηγός τους. Γιατί σε αυτό το στάδιο ο σκύλος σας μπορεί να δείξει κυρίαρχη συμπεριφορά απέναντί ​​σας. Τώρα είναι καθήκον σας να τους διδάξετε τη διαφορά μεταξύ υποταγής και κυριαρχίας.

Επίσης, μεγαλώνουν τα γεμάτα νεογιλά δόντια τους μέχρι τώρα, κάτι που απαιτεί φαγούρα και μασώδες στόμα. Αυτή τη στιγμή, επενδύστε σε μασώμενα παιχνίδια για να μην καταστρέψουν τα προσωπικά σας αντικείμενα. Επίσης, διδάξτε τους να διακρίνουν τα παιχνίδια τους από τα αντικείμενά σας, ώστε να μην μασούν τίποτα που τους αρέσει.

Σε αυτή την ηλικία, μπορείτε να ξεκινήσετε την προχωρημένη εκπαίδευσή τους αφού κατακτήσετε όλη τη βασική εκπαίδευση. Επιπλέον, ξεκινήστε την ευκινησία τους, τα αθλήματα με σκύλους και τα διασκεδαστικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν να αποκτήσετε το δραστήριο σώμα και το έντονο μυαλό. Εάν η προπόνηση είναι δύσκολη, τότε στείλτε τους σε μαθήματα εκπαίδευσης όπου εκπαιδεύονται εύκολα.

Εφηβικό Στάδιο (6-18 Μηνών)

Το στάδιο της εφηβείας είναι η περίοδος όπου ο σκύλος σας χάνει το πρόσωπό του κουταβιού και αποκτά το ενήλικο πρόσωπο του. Τώρα θα συμπεριφέρονται σαν ενήλικες με το να είναι σίγουροι και πιο δυνατοί. Σε αυτό το στάδιο, έχουν ένα νέο σύνολο δοντιών ενηλίκων χάνοντας τα δόντια του κουταβιού τους. Προσαρμόστε την προπόνηση και τη σίτιση στο επίπεδο δραστηριότητάς τους και αλλάξτε ανάλογα.

Blue Lacy
Ενήλικο μπλε δαντελωτό άλμα στο έδαφος.
Πηγή εικόνας: AZ Animals

Στο πλαίσιο της ανάπτυξής τους, η Blue Lacy αναπτύσσει και τη σεξουαλική τους συμπεριφορά. Καθώς τα θηλυκά βιώνουν την πρώτη τους θερμότητα, ενώ τα αρσενικά αρχίζουν να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για αυτά. Ωστόσο, η αναπαραγωγή δεν πρέπει να γίνεται σε αυτή την ηλικία, καθώς εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Όταν είναι πάνω από 18 μήνες μεγαλύτερα, τότε μπορείτε να τα εκτρέφετε καθώς είναι ασφαλές τότε.

Διάγραμμα εμβολιασμού για το Blue Lacy

6 έως 8 εβδομάδες Λόγχη, παρβοϊός
10 έως 12 εβδομάδες DHPP (εμβόλια για λοιμώξεις, αδενοϊό, παραγρίπη και παρβοϊό)
16 έως 18 εβδομάδες DHPP, λύσσα
Κάθε 1 έως 2 χρόνια DHPP
Κάθε 1 έως 3 χρόνια Λύσσα (όπως ορίζει ο νόμος)

Εμβολιασμός Blue Lacy’s

Κόστος εμβολιασμού για το Blue Lacy

Το κόστος των εμβολίων DHPP είναι μεταξύ $75-$100 ενώ το κόστος για το εμβόλιο κατά της λύσσας είναι μεταξύ $15-$20.

The post Blue Lacy Puppy appeared first on Doglime.

Schreibe einen Kommentar