Νέα εμφάνιση Πριονιστήρια Α.Ε. – Α.Ε. Δασοκομία Online

0
Νέα εμφάνιση Πριονιστήρια Α.Ε. – Α.Ε. Δασοκομία Online

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Δασών στις 21 Μαρτίου, η Sawmilling South Africa (SSA) δημιούργησε ένα νέο λογότυπο και μια οπτική ταυτότητα που επικεντρώνεται στον ρόλο που μπορεί να παίξει η υπεύθυνη προέλευση και επεξεργασία ξύλου στην παροχή λύσεων κατάλληλων για έναν μελλοντικό βιώσιμο κόσμο.

«Το να κάνουμε τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν την αξία της ξυλείας στο δομημένο περιβάλλον θα τεθεί σε κίνηση από την εκσυγχρονισμένη οπτική μας ταυτότητα και το εταιρικό μας λογότυπο και θα κατευθυνθεί από τη νέα μας δήλωση θέσης: «Είδαμε το μέλλον», εξηγεί ο Roy Southey, SSA. εκτελεστικός διευθυντής.

„Είδαμε το μέλλον – αποδεικνύει ότι χρησιμοποιούμε ανανεώσιμη και υπεύθυνη ξυλεία για πριόνια προϊόντα που στοχεύουν στο μέλλον του βιώσιμου σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής και της κατασκευής με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Ενσωματώνει ουσιαστικά το όραμά μας για τη βιομηχανία ξυλείας στη Νότια Αφρική και παγκοσμίως », λέει ο Southey.

«Υπάρχει μια μοναδική κλιματική περίπτωση για το ξύλο, καθώς θεωρείται ως το μόνο δομικό υλικό που μπορεί φυσικά και σημαντικά να απανθρακώσει τον πλανήτη μας, τόσο μέσω της ανάπτυξης δέντρων (τα οποία δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο) όσο και με τη συγκομιδή τους την κατάλληλη στιγμή. , που κλειδώνει τον άνθρακα σε βιώσιμες ποσότητες για πολλά χρόνια ακόμα. Στην πραγματικότητα, τα δέντρα απορροφούν περίπου δύο τόνους διοξειδίου του άνθρακα για να δημιουργήσουν έναν τόνο της δικής τους (ξηρής) μάζας[i]», επισημαίνει.

Η SSA είναι μια βιομηχανική ένωση που αντιπροσωπεύει περίπου 50 εταιρείες πριονιστηρίου, οι οποίες απασχολούν συλλογικά περίπου 12.000 άτομα, κυρίως στις αγροτικές περιοχές της Νότιας Αφρικής.

Τα πριονιστήρια μετατρέπουν τη στρογγυλή ξυλεία –με άλλα λόγια, τους κορμούς– σε μια ποικιλία προϊόντων πριστή ξυλείας, συμπεριλαμβανομένης της δομικής ξυλείας για την οικοδομική και κατασκευαστική βιομηχανία και της βιομηχανικής ξυλείας για τους τομείς επίπλων, ξυλουργικών και συσκευασιών.

Παγκοσμίως, οι αστικοί πληθυσμοί αυξάνονται, απαιτώντας τις πόλεις να γίνουν πιο πυκνές, συχνά χτίζοντας προς τα πάνω. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε μια κλιματική κρίση. Το παγκόσμιο δομημένο περιβάλλον ευθύνεται επί του παρόντος για περίπου το 40% των παγκόσμιων ενεργειακών CO2 εκπομπών[ii]με εκπομπές που προέρχονται από δύο κύριες πηγές: την ενέργεια που καταναλώνεται στα κτίρια για θέρμανση, ψύξη και ηλεκτρισμό (λειτουργικές εκπομπές) και τις εκπομπές που σχετίζονται με την εξόρυξη, την επεξεργασία και την κατασκευή δομικών υλικών όπως σκυρόδεμα, τούβλα και χάλυβας (ενσωματωμένες εκπομπές).

Τα συλλεγμένα προϊόντα ξύλου, τα οποία αποθηκεύουν άνθρακα, μπορούν να υποκαταστήσουν τα υλικά εντάσεως άνθρακα όπως ο χάλυβας και το σκυρόδεμα στις κατασκευές. Ωστόσο, στη Νότια Αφρική όπου τα μαζικά ξύλινα κτίρια δεν είναι συνηθισμένα, οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται μόνο τις ξύλινες καμπίνες ή τα συμβατικά ζευκτά στέγης. Οι πρόσφατες τεχνολογίες, ωστόσο, εκμεταλλεύονται τη φυσική αντοχή της ξυλείας και τη βελτιώνουν, δημιουργώντας μια νέα σειρά ξυλείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κτίρια μαζικής ξυλείας και πολυώροφα κτίρια.

„Η Νότια Αφρική είναι ώριμη για την κλιμάκωση της χρήσης ξυλείας στις κατασκευές, ωστόσο πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται το ξύλο ως υποτυπώδες ή αδύναμο. Αλλά για τους επαγγελματίες μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες κατασκευών μαζικής ξυλείας, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για καινοτομία, τοπική προσαρμογή και δημιουργία θέσεων εργασίας“, λέει. Southey.

Το πρακτορείο Creative Caterpillar με έδρα το Κέιπ Τάουν έλαβε το καθήκον να αντικατοπτρίζει οπτικά την ανανεωμένη εστίαση και όραμα της SSA, με αποτέλεσμα τον μετασχηματισμό της επωνυμίας της ένωσης. «Η ομάδα υιοθέτησε μια σύγχρονη, με γνώμονα το μέλλον προσέγγιση κατά την επανεξέταση του λογότυπου SSA, η οποία κατέστησε δυνατή την απομάκρυνση από το προηγούμενο, πιο κυριολεκτικό λογότυπό μας και την υιοθέτηση ενός πιο περιεκτικού και σχετικού σχεδίου για όλους τους ενδιαφερόμενους στον κλάδο», λέει. Southey.

Η εξέλιξη του εταιρικού λογότυπου με την ανανεωμένη χρωματική παλέτα του πορτοκαλί (που αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία) και το πράσινο της ελιάς (που αντιπροσωπεύει τη φύση και την ανάπτυξη) έχει δώσει στον κλάδο μια ανανεωμένη εστίαση στο ρόλο που μπορεί να παίξει το ξύλο στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Schreibe einen Kommentar