Ο Λούκας επιστρέφει και ο Λούκας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Igor Plohl, εικονογράφηση Urška Stropnik Šonc

1
Ο Λούκας επιστρέφει και ο Λούκας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Igor Plohl, εικονογράφηση Urška Stropnik Šonc

Έκδοση Holiday House

Ο Lucas κάνει μια επιστροφή από τον Igor Plohl: 9780823447664 |  PenguinRandomHouse.com: Βιβλία
Ο Λούκας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Igor Plohl: 9780823447657 |  PenguinRandomHouse.com: Βιβλία

Περίληψη: Ο Σλοβένος συγγραφέας Igor Plohl έχει βασιστεί στις δικές του εμπειρίες για να δημιουργήσει τον Lucas, ένα λιοντάρι που χάνει τη χρήση των ποδιών του αφού πέφτει από μια σκάλα και τραυματίζει τη σπονδυλική του στήλη. Ο Λούκας περνά μια περίοδο θλίψης, νιώθοντας ότι έχει χάσει την ανεξαρτησία και την ικανότητά του να εργαστεί. Με τη βοήθεια θεραπευτών, φίλων και οικογένειας, μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και να οδηγεί αυτοκίνητο, αποκτά το δικό του διαμέρισμα και επιστρέφει στη δουλειά του ως δάσκαλος. Οι φωτογραφίες στα τελικά χαρτιά δείχνουν τον Ιγκόρ να κάνει πολλές από τις δραστηριότητες που περιγράφονται στην ιστορία.

Σε Ο Λούκας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, Ο Λούκας συναντά έναν συνάδελφό τους ποδηλάτη που ονομάζεται Έντι και οι δυο τους αποφασίζουν να ταξιδέψουν στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Οι πλευρικές γραμμές παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχουν. Στο τέλος, ο Λούκας αποφασίζει να προπονηθεί για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες σε τέσσερα χρόνια. Περιλαμβάνει δύο σελίδες με πληροφορίες σχετικά με διαφορετικά γεγονότα στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Και τα δύο βιβλία είναι 32 σελίδων και προτείνονται για ηλικίες 4-8 ετών.

Πλεονεκτήματα: Μερικά απαραίτητα εικονογραφημένα βιβλία με έναν χαρακτήρα με αναπηρία. Οι αναγνώστες θα μάθουν για μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα άτομο σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς και για ευκαιρίες να αγωνιστούν σε αθλήματα που είναι ανοιχτά σε άτομα με πολλούς διαφορετικούς τύπους αναπηρίας. θέση στο τέλος του καλοκαιριού.

Μειονεκτήματα: Δεδομένων των περιορισμών ενός βιβλίου με εικόνες, το ταξίδι του Λούκας προς την ανεξαρτησία φαίνεται απατηλά απλό. Επίσης, οι φωτογραφίες του συγγραφέα ήταν στα endpapers, πράγμα που σήμαινε ότι ορισμένες από αυτές καλύφθηκαν από το τζάκετ της βιβλιοθήκης.

Schreibe einen Kommentar