Πάμε Taekwondo! Μια ιστορία για την επιμονή, τη γενναιότητα και το σπάσιμο των σανίδων από τον Aram Kim

0
Πάμε Taekwondo!  Μια ιστορία για την επιμονή, τη γενναιότητα και το σπάσιμο των σανίδων από τον Aram Kim

Έκδοση Holiday House

Περίληψη: Η Yoomi είναι μια αφοσιωμένη μαθήτρια ταεκβοντό που ανυπομονεί να κερδίσει την κίτρινη ζώνη της. Την ημέρα της δοκιμής, αυτή και τα άλλα παιδιά της λευκής ζώνης κλωτσάνε και χτυπάνε χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, όταν πρόκειται να σπάσει μια σανίδα, η Yoomi φοβάται μην πληγωθεί και σταματάει λίγο πριν από τη σανίδα. Η δασκάλα της τη διαβεβαιώνει ότι μπορεί να προσπαθήσει ξανά, αλλά η Yoomi αγχώνεται τόσο πολύ που δεν μπορεί να σπάσει τον πίνακα που σταματά να πηγαίνει στο μάθημα. Η γιαγιά της δεν προσπαθεί να την αναγκάσει να πάει, αλλά λέει στη Yoomi ότι πρόκειται να σταματήσει να προσπαθεί να μάθει πώς να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να καλεί την αδερφή της στην Κορέα. Η Yoomi την ενθαρρύνει να συνεχίσει να προσπαθεί και τελικά η γιαγιά τα καταφέρνει. Η Yoomi παίρνει το σημείο και επιστρέφει στο μάθημα την επόμενη μέρα, όπου τελικά σπάει τον πίνακα και παίρνει την κίτρινη ζώνη της. Περιλαμβάνει πρόσθετες πληροφορίες για το taekwondo. 40 σελίδες? ηλικίες 4-8.

Πλεονεκτήματα: Αυτή η ιστορία επιμονής είναι γεμάτη με αξιολάτρευτα ζώα. Η γιαγιά δείχνει σοφά αντί να λέει, και η Yoomi δείχνει θάρρος να συνεχίσει να δοκιμάζει κάτι που της είναι δύσκολο.

Μειονεκτήματα: Ο Master Cho είναι ένα τρομακτικά μεγάλο κουνέλι… περίπου στο ίδιο μέγεθος με έναν από τους ενήλικες κριτές, μια τίγρη, ωστόσο ο ενήλικος κριτής του ποντικιού ταιριάζει στην παλάμη του χεριού της τίγρης (πόδι).

Schreibe einen Kommentar