Πώς μεγαλώνουν και πότε έγιναν πραγματικά ενήλικες;

1
Πώς μεγαλώνουν και πότε έγιναν πραγματικά ενήλικες;

Το Longhaired Whippet είναι μια απαλή, κομψή και ανόητη ράτσα σκύλων κατά τη δεκαετία του 1970 από τον Walter A. Wheeler Jr. Αυτές οι ράτσες είναι εντελώς μοναδικές για τη ράτσα Whippet λόγω των απαλών και μεταξένιων μακριών μαλλιών τους.

Περνούν από πολύ ανάπτυξη χαρακτήρα ενώ μεγαλώνουν σε ενήλικα σκυλιά. Υπάρχουν πολλές ευθύνες ως ιδιοκτήτης, ως εκ τούτου, πρέπει να παρατηρήσετε κάθε μικρή λεπτομέρεια από τη γέννησή τους. Μπορούν να γεννήσουν 4-8 κουτάβια τη φορά.

Νεογνικό Στάδιο (0-2 Εβδομάδες)

Το νεογέννητο Longhaired Whippet είναι πολύ ευαίσθητο καθώς δεν μπορούν να δουν ή να ακούσουν τίποτα τις πρώτες δύο εβδομάδες. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τα μάτια ή τα αυτιά τους καθώς θα ανοίξουν αυτόματα μετά από κάποια εβδομάδα. Η σίτιση και η περιποίηση εξαρτώνται πλήρως από τη μητέρα τους μέχρι να μπορέσουν να περπατήσουν. Επιπλέον, παίρνουν ζεστασιά από τη μητέρα και τη γέννα τους καθώς δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία από μόνα τους. Κάθε σκύλος που χωρίζεται από την ομάδα του είναι πιθανό να πεθάνει από υποθερμία.

Τα νεογέννητα πρέπει να τρέφονται με το γάλα της μητέρας τους καθώς το πρωτόγαλα που περιέχει βελτιώνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, τα οστά και τους μύες τους. Είναι χωρίς δόντια, επομένως, μην τους ταΐζετε με στερεά τροφή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχουν μόνο αίσθηση όσφρησης που τους βοηθά να έρθουν κοντά στη μητέρα τους. Δεν μπορούν να περπατήσουν σωστά, με τη βοήθεια του στομάχου και των ποδιών τους πηγαίνουν προς τη μητέρα τους. Φροντίστε να φροντίζετε τη μητέρα καθώς φροντίζει πολλά παιδιά ταυτόχρονα.

Μεταβατικό Στάδιο (2-4 Εβδομάδες)

Καθώς ξεκινά η μεταβατική εβδομάδα, το κουτάβι θα κερδίσει το διπλάσιο του αρχικού του βάρους, όπου τα μάτια και τα αυτιά του αρχίζουν να ανοίγουν. Ωστόσο, η όρασή τους εξακολουθεί να είναι θολή καθώς θα είναι ξεκάθαρο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Μαθαίνουν επίσης το ταλαντευόμενο περπάτημά τους για πρώτη φορά. Όλες οι αισθήσεις τους θα αρχίσουν επίσης να λειτουργούν καθώς το μυαλό τους αναπτύσσεται επίσης. Σιγά-σιγά, το κουτάβι σταμάτησε να μεγαλώσει τα δόντια του μωρού που απαιτούν φαγούρα και μάσημα. Περάστε λίγο χρόνο σε μασώμενα παιχνίδια, καθώς μπορούν να μασήσουν οτιδήποτε και τώρα μπορείτε να τους ταΐσετε στερεά τροφή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η Longhaired Whippet είναι παιχνιδιάρικη και περνά περισσότερο χρόνο με τη συγγενή και τη μητέρα τους. Αρχίζουν επίσης να επικοινωνούν μαζί τους μέσω της δικής τους γλώσσας. Επιπλέον, είναι σε θέση να γαβγίζουν και θέλουν να μάθουν περισσότερα για το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Καθώς συνεχίζουν να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα, φροντίστε να ταΐζετε με θρεπτικά τρόφιμα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή τους.

Στάδιο κοινωνικοποίησης (4-12 εβδομάδες)

Το στάδιο της κοινωνικοποίησης είναι όπου εισάγετε το κουτάβι σας στον έξω κόσμο όπου γνωρίζει νέους κυνόδοντες και ανθρώπους. Τους βοηθά να νιώθουν άνετα με αγνώστους χωρίς να είναι επιθετικοί ή φοβισμένοι. Η πρώιμη κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση είναι σημαντικές στη ζωή τους καθώς η συμπεριφορά τους παραμένει για μια ζωή. Πηγαίνετε τους σε ένα πάρκο, ένα κατάστημα, σε φίλους ή σε κέντρο εκπαίδευσης για κοινωνικοποίηση όπου θα συναντήσουν περισσότερους ανθρώπους.

Κουτάβι μακρυμάλλης Whippet ξαπλωμένο στο έδαφος.
Πηγή εικόνας: Instagram

Το κουτάβι μεγαλώνει σταδιακά, γι‘ αυτό φροντίστε να το κάνετε εκπαίδευση όταν φτάσουν στην ηλικία των 8 εβδομάδων. Ξεκινήστε με τη βασική τους εκπαίδευση και την υπακοή. Διδάξτε τους μερικές εντολές όπως «κάτσε, «πήδα», «πήγαινε», «φτέρνα» και πολλές άλλες. Αυτό το στάδιο είναι όπου θα πρέπει να φροντίσετε τον σκύλο σας, καθώς η μητέρα του δεν είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα του.

Νεανικό Στάδιο (3-6 μηνών)

Το νεανικό στάδιο είναι επίσης γνωστό ως το στάδιο κατάταξης, όπου το κουτάβι σας αρχίζει να χάνει το πρόσωπό του κουταβιού. Αρχίζουν να μοιάζουν περισσότερο με την ενήλικη εκδοχή του εαυτού τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ξεκινήστε την προχωρημένη εκπαίδευσή τους μαζί με άλλα αθλήματα σκύλων καθώς θα έπρεπε να έχουν κατακτήσει τη βασική εκπαίδευση μέχρι τώρα. Ο μακρυμάλλης Whippet μπορεί να είναι πεισματάρης σε αυτή την ηλικία, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό, ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε σκληρά λόγια για τη σωματική τιμωρία. Αυτά τα πράγματα μπορούν να τους καταστρέψουν ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο.

Μαζί με την προπόνησή τους, κάντε τους να ασχοληθούν με άλλα πράγματα όπως το σεβασμό των μελών της οικογένειάς σας. Επιπλέον, διδάξτε τους να τακτοποιούν τα δικά τους παιχνίδια μετά την ώρα του παιχνιδιού. Αυξάνουν τη συνήθεια του δαγκώματος από τώρα και στο εξής, γι‘ αυτό αγοράστε περισσότερα μασώμενα παιχνίδια για να αποφύγετε την καταστροφή στο σπίτι.

Εφηβικό Στάδιο (6-12 Μηνών)

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Longhaired Whippet σας φτάνει στην εφηβεία όπου ωριμάζει σωματικά, διανοητικά και σεξουαλικά. Εν τω μεταξύ, έχουν πλέον την πλήρη εμφάνιση του ενήλικου προσώπου τους, εδώ είναι όπου ο σκύλος σας δεν είναι πλέον κουτάβι. Επομένως, θα πρέπει να παρακολουθούνται πιο προσεκτικά, καθώς θα πρέπει να δίνετε την κατάλληλη καθοδήγηση και κίνητρο. Τώρα έχουν ένα πλήρες σύνολο των ενήλικων δοντιών τους χάνοντας τα νεογιλά τους δόντια.

Μια εικόνα του ενήλικα μακρυμάλλη Whippet.
Πηγή εικόνας: Wag!

Το ώριμο θηλυκό 6 μηνών βιώνει τώρα την πρώτη του ζέστη ενώ το αρσενικό αρχίζει να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για αυτά. Ωστόσο, η αναπαραγωγή θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς σε αυτή την ηλικία, καθώς το μυαλό τους δεν είναι πλήρως προετοιμασμένο για αυτό. Συμπερασματικά, η εκτροφή τους πρέπει να γίνει όταν είναι 16-18 μηνών.

Διάγραμμα εμβολιασμού για μακρυμάλλη Whippet

6 έως 8 εβδομάδες Λόγχη, παρβοϊός
10 έως 12 εβδομάδες DHPP (εμβόλια για λοιμώξεις, αδενοϊό, παραγρίπη και παρβοϊό)
16 έως 18 εβδομάδες DHPP, λύσσα
Κάθε 1 έως 2 χρόνια DHPP
Κάθε 1 έως 3 χρόνια Λύσσα (όπως απαιτεί ο νόμος)

Διάγραμμα εμβολιασμού με μακρυμάλλη Whippet.

Κόστος εμβολιασμού για μακρυμάλλη Whippet

Το κόστος για τα εμβόλια DDHP για το Longhaired Whippet είναι μεταξύ $75-$100 και για τη λύσσα είναι μεταξύ $15-$20.

Επισκεφτείτε εδώ στο Doglime για περισσότερες πληροφορίες για τα κουτάβια.

Schreibe einen Kommentar