Πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να κάνουν το σπίτι σας βιώσιμο

2
Πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να κάνουν το σπίτι σας βιώσιμο

Οικονομικοί Τρόποι Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ας το παραδεχτούμε, όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να μειώσουμε κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις του σπιτιού μας στον πλανήτη, αλλά μπορεί να μην θέλουμε να αφιερώσουμε τεράστιο χρόνο, χρήμα ή προσπάθεια για την αιτία. Τα ηλιακά πάνελ είναι δαπανηρά και δεν είναι πρακτικά για κάθε σπίτι. Υπάρχουν όμως πρακτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για να κάνετε τη ζωή σας στο σπίτι λίγο πιο πράσινη.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο σαλόνι

Υπάρχουν πολλά δωμάτια στο σπίτι σας, αλλά το σαλόνι είναι το μέρος όπου συμβαίνει η περισσότερη δραστηριότητα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να γίνει πράσινο είναι να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού. Θα εξοικονομήσουν έναν τόνο ενέργειας με τα χρόνια και θα εκπέμπουν πολύ λιγότερα αέρια θερμοκηπίου. Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι αποσυνδέετε την τηλεόρασή σας και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Οι τηλεοράσεις είναι συνήθως σε αναμονή για 17 ώρες της ημέρας. Εξοικονομήστε ηλεκτρική ενέργεια αποσυνδέοντάς τα απλά. Τρίτον, ανοίξτε τα στόρια σας αντί να ανάβετε τα φώτα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά στη θέρμανση και τη χρήση ενέργειας χρησιμοποιώντας το ηλιακό φως.

Στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι η καρδιά οποιουδήποτε σπιτιού και με τόσες πολλές συσκευές που λειτουργούν συνεχώς, μπορεί να είναι ένα από τα δωμάτια που απορροφούν ενέργεια και στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι είστε όσο το δυνατόν πιο πράσινοι. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας βρίσκεται σε σκιερό μέρος του δωματίου και δεν το αγγίζει το φυσικό φως του ήλιου, ώστε να μπορεί να παραμείνει πιο δροσερό χωρίς να δουλεύει τόσο σκληρά. Δεύτερον, κάθε φορά που αντικαθιστάτε συσκευές, λάβετε επιλογές με πιστοποίηση Energy Star για να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια. Και τρίτον, χρησιμοποιήστε το φούρνο μικροκυμάτων σας αντί για το φούρνο σας όταν είναι δυνατόν. Θα καταναλώνετε 50% λιγότερη ενέργεια με αυτήν τη συσκευή.

Στα Υπνοδωμάτια

Τα περισσότερα δωμάτια έχουν πολλά υπνοδωμάτια και καθένα από αυτά μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια και να συμβάλει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με διάφορους τρόπους. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι τα δωμάτια διαθέτουν ενεργειακά παράθυρα για να σας κρατούν δροσερούς το καλοκαίρι και ζεστούς το χειμώνα. Δεύτερον, γίνετε δημιουργικοί και επαναχρησιμοποιήστε τα παλιά έπιπλα αντί να αγοράσετε κάτι νέο. Και τρίτον, όταν θέλετε να διακοσμήσετε εκ νέου, χρησιμοποιήστε οικολογικές βαφές που έχουν χαμηλά επίπεδα οργανικών ενώσεων.

Στα μπάνια

Τα μπάνια χρησιμοποιούνται πολύ σε μια μέρα και μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και σε αυτό το δωμάτιο. Πρώτα, κλείστε το νερό κάθε φορά που δεν το χρησιμοποιείτε, όπως όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή όταν λούζετε τα μαλλιά σας. Δεύτερον, ανοίξτε τα παράθυρα για να απαλλαγείτε από την υγρασία αντί να χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα. Και τρίτον, διορθώστε τυχόν διαρροές όταν τις παρατηρήσετε για να μειώσετε τη χρήση νερού.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ολόκληρο το σπίτι σας

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για κάθε δωμάτιο του σπιτιού ταυτόχρονα είναι να εγγραφείτε στην Star Energy Partners ως πάροχος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για όλη την ηλεκτρική σας ενέργεια. Θα πληρώσετε λιγότερα, θα έχετε αξιόπιστη εξυπηρέτηση και θα ξέρετε ότι το αποτύπωμα άνθρακα μειώνεται.

Schreibe einen Kommentar