Συμπεριφορά και χαρακτηριστικά των κουταβιών Deutscher Wachtelhund σε διαφορετικούς μήνες έως ένα χρόνο

1
Συμπεριφορά και χαρακτηριστικά των κουταβιών Deutscher Wachtelhund σε διαφορετικούς μήνες έως ένα χρόνο

Το Deutscher Wachtelhund είναι μια ράτσα σκύλου μεσαίου μεγέθους που εκτρέφεται για την παρακολούθηση παιχνιδιών χρησιμοποιώντας την αρωματική του ικανότητα. Δεν είναι κατάλληλο για ζωή σε διαμέρισμα και επίσης δεν τα πάει καλά με έναν αρχάριο ιδιοκτήτη. Έτσι, ένας έμπειρος ιδιοκτήτης σκύλου που μπορεί να συμβαδίσει με τις δραστηριότητες και τις ανάγκες του θα πρέπει να έχει αυτή τη ράτσα.

Το Deutscher Wachtelhund μπορεί να γεννήσει 5-6 κουτάβια κάθε φορά και η διαδικασία ανάπτυξής τους είναι ενδιαφέρον ρολόι. Πολλές αλλαγές συμβαίνουν όταν τα κουτάβια μεγαλώνουν από σωματικές, διανοητικές καθώς και συμπεριφορικές αλλαγές μπορούν να φανούν.

Νεογέννητος

Τα νεογέννητα κουτάβια Deutscher Wachtelhund στερούνται πολλές αισθήσεις σαν να μην μπορούν να δουν, να ακούσουν, να περπατήσουν και να είναι χωρίς δόντια. Έτσι, σχεδόν για όλη τη δουλειά, εξαρτώνται από τη μητέρα τους που φροντίζει για κάθε ανάγκη του κουταβιού της. Τα ταΐζει και τα κάνει επίσης να ουρούν και να αφοδεύουν γλείφοντας την κοιλιά τους για διέγερση καθώς τα κουτάβια δεν μπορούν να το κάνουν μόνα τους για λίγες εβδομάδες από τη γέννηση.

Τα κουτάβια δεν μπορούν να παράγουν τη θερμότητα του σώματός τους για μερικές εβδομάδες μετά τη γέννηση. Επομένως, η μητέρα τα κρατά ζεστά και άνετα με τη θερμότητα του σώματός της. Έτσι, φτιάξτε ένα ζεστό, άνετο και καθαρό μέρος για να ζήσουν. Μην κάνετε μπάνιο τα κουτάβια ακόμα κι αν είναι βρώμικα, καθώς η μητέρα το κάνει μόνη της γλείφοντας το σώμα του μωρού της. Το μπάνιο των κουταβιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να οδηγήσει στο θάνατό τους λόγω υποθερμίας.

Νεογνικό Στάδιο (0-2 Εβδομάδες)

Σε αυτό το στάδιο, τα κουτάβια βρίσκονται σε ένα από τα πιο ευάλωτα στάδια τους καθώς πρέπει να βασίζονται στη μητέρα σχεδόν για τα πάντα. Τα κουτάβια Deutscher Wachtelhund χρειάζονται περίπου το 90 τοις εκατό του ύπνου για τις πρώτες δύο εβδομάδες, καθώς θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν το σώμα και το μυαλό τους. Μπορείτε να τα δείτε να γίνονται διπλάσιο από το μέγεθος της γέννας στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας με αρκετό ύπνο και να χρησιμοποιούν τους μύες των ποδιών τους για να συρθούν στη μητέρα τους.

Τις πρώτες εβδομάδες της γέννας, τα κουτάβια πρέπει να έχουν μόνο το γάλα της μητέρας τους. Περιέχει πρωτόγαλα που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά τα κουτάβια να καταπολεμήσουν κάθε είδους ασθένεια. Φροντίστε λοιπόν η μητέρα να θηλάζει το μωρό της κάθε δύο ώρες.

Μεταβατικό Στάδιο (2-4 Εβδομάδες)

Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να δείτε πολλές αλλαγές στα κουτάβια Deutscher Wachtelhund. Τα μάτια και το κανάλι των αυτιών τους αρχίζει να ανοίγει σε 14-16 ημέρες, αν και η όρασή τους είναι ακόμα θολή και δεν μπορούν να ακούσουν τα πάντα. Τώρα μπορούν να δουν πώς μοιάζει η μητέρα και πώς ακούγονται οι κολλητές. Στις 21 ημέρες από τη γέννησή τους, μπορείτε να τους δείτε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με το ταλαντευόμενο περπάτημα.

Κουτάβι Deutscher Wachtelhund κάθεται
Παλιά εικόνα κουταβιού Deutscher Wachtelhund που κάθεται
Πηγή εικόνας: American Kennel Club

Την τρίτη εβδομάδα, τα κουτάβια έχουν γίνει πιο ανεξάρτητα και η μητέρα αφαιρεί χρόνο από αυτά για να χαλαρώσει. Τα κουτάβια ασχολούνται περισσότερο με τα συγγενή που περνούν χρόνο παίζοντας, τρέχοντας και εξερευνώντας το περιβάλλον. Αρχίζουν επίσης να παίρνουν δειγματοληψία τροφής από το μπολ της μητέρας καθώς τα νεογιλά δόντια τους αρχίζουν να ανατείλουν. Επίσης, είναι πλέον σε θέση να κρατήσουν την ανάγκη τους σε γιογιό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν απαιτούν διέγερση από τη μητέρα.

Στάδιο κοινωνικοποίησης (4-12 εβδομάδες)

Αυτή είναι μια περίοδος που τα κουτάβια Deutscher Wachtelhund χρειάζονται κοινωνικοποίηση. Στο πρώτο μισό αυτής της περιόδου, περνούν χρόνο με τη μητέρα και τα συγγενικά τους παιδιά. Η μητέρα τους διδάσκει πειθαρχίες και πώς να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Τους διδάσκει επίσης πώς να παίζουν και να δαγκώνουν χωρίς να πληγώνουν ο ένας τον άλλον. Τα κουτάβια εξοικειώνονται επίσης με τους ανθρώπους στο σπίτι.

Όταν τα κουτάβια είναι 8 εβδομάδων, είναι η τέλεια στιγμή για να αρχίσετε να τα συναναστρέφεστε με ανθρώπους και άλλα σκυλιά έξω από το σπίτι. Εκθέστε τα κουτάβια στον έξω κόσμο σιγά-σιγά και παρουσιάστε τα σε διαφορετικούς ανθρώπους και σκύλους, ώστε να μεγαλώσουν ώστε να αισθάνονται άνετα γύρω τους.

Είναι επίσης καιρός να τα ταΐσετε με τροφή για κουτάβι που περιέχει όλη την απαραίτητη διατροφή για ένα κουτάβι. Πρέπει να τους ταΐζετε 4 μικρά γεύματα την ημέρα.

Νεανικό Στάδιο (3-6 μηνών)

Αυτή είναι η περίοδος που τα κουτάβια Deutscher Wachtelhund αρχίζουν να μοιάζουν περισσότερο με ενήλικα. Είναι επίσης μια τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε τη βασική εκπαίδευσή τους, όπως η υπακοή και η εκπαίδευση στο γιογιό. Τα κουτάβια σε αυτή την ηλικία μπορεί να αναπτύξουν μια πεισματική στάση που μπορεί να είναι απογοητευτική μερικές φορές, ωστόσο, να είστε υπομονετικοί μαζί τους και ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκληρά λόγια ή σηκώνετε το χέρι πάνω τους. Αυτό θα τα τρομάξει και μπορεί ακόμη και να τα κάνει επιθετικά όσο μεγαλώνουν.

Μετά από 3 μήνες, θα πρέπει να τους δίνονται 3 γεύματα την ημέρα μέχρι να γίνουν 6-7 μηνών. Γίνονται επίσης επιρρεπείς στο δάγκωμα που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή των πραγμάτων στο σπίτι. Επομένως, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε μερικά παιχνίδια σκυλιών και άλλα μασώμενα αντικείμενα. Συνεχίστε την εκπαίδευσή τους με νέα κόλπα και εντολές που βοηθούν στην πνευματική τους τόνωση.

Χαριτωμένο μικρό κουτάβι Deutscher Wachtelhund
Χαριτωμένο μικρό κουτάβι Deutscher Wachtelhund.
Πηγή εικόνας: www.wachtelhund.de

Εφηβικό Στάδιο (6-12 Μηνών)

Το στάδιο της εφηβείας είναι η περίοδος κατά την οποία τα κουτάβια Deutscher Wachtelhund φτάνουν σε σωματική, πνευματική και σεξουαλική ωριμότητα πριν γίνουν πλήρως ενήλικες. Πολλές σωματικές αλλαγές μπορούν να φανούν και η γυναίκα θα βιώσει την πρώτη της θερμότητα, ενώ το επίπεδο τεστοστερόνης των ανδρών αυξάνεται. Ωστόσο, η αναπαραγωγή σε αυτή την ηλικία μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Δεδομένου ότι το Deutscher Wachtelhund είναι μια πολύ δραστήρια ράτσα σκύλων, χρειάζονται καλή σωματική άσκηση τακτικά. Ασχοληθείτε λοιπόν με τον αθλητισμό και την ευκινησία των σκύλων μόλις γίνουν 6 μηνών.

Αλλάξτε την τροφή για κουτάβι σε τροφή για ενήλικα σκυλιά που έχει όλη την απαιτούμενη διατροφή για τον ενήλικο σκύλο σας. Σε αυτή την ηλικία τους αρκούν 2 γεύματα την ημέρα.

Διάγραμμα εμβολιασμού για Deutscher Wachtelhund

6 έως 8 εβδομάδες Λόγχη, παρβοϊός
10 έως 12 εβδομάδες DHPP (εμβόλια για λοιμώξεις, αδενοϊό, παραγρίπη και παρβοϊό)
16 έως 18 εβδομάδες DHPP, λύσσα
Κάθε 1 έως 2 χρόνια DHPP
Κάθε 1 έως 3 χρόνια Λύσσα (όπως απαιτεί ο νόμος)
Διάγραμμα εμβολιασμού για Deutscher Wachtelhund.

Κόστος εμβολιασμού

Το κόστος για τα εμβόλια DDHP είναι μεταξύ $75-$100 και για τη λύσσα είναι μεταξύ $15-$20.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή σκύλων και την ανάπτυξη των κουταβιών τους.

Schreibe einen Kommentar