Συμπεριφορά και χαρακτηριστικά των κουταβιών Drentsche Patrijshond σε διαφορετικούς μήνες έως ένα έτος

1
Συμπεριφορά και χαρακτηριστικά των κουταβιών Drentsche Patrijshond σε διαφορετικούς μήνες έως ένα έτος

Η Drentsche Patrijshond είναι μια έξυπνη, πιστή και ευαίσθητη φυλή με μερικές καλύτερες ιδιότητες από οποιαδήποτε άλλη ράτσα. Είναι ένας πολύ δραστήριος σκύλος που χρειάζεται ώρες περπάτημα καθημερινά με άσκηση και ενεργό παιχνίδι. Είναι πιο φιλική και εύκολη στην εκπαίδευση ράτσα που θέλει να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη τους.

Καθώς μεγαλώνει, το Drentsche Patrijshond σας περνά από πολλές σωματικές και ψυχικές αλλαγές. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζεις αρκετά πράγματα για αυτούς πριν τους χρωστάς. Εδώ σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα για την ανάπτυξή τους από την ηλικία του κουταβιού έως την ενηλικίωση.

Νεογνικό Στάδιο (0-2 Εβδομάδες)

Όταν γεννιέται η Drentsche Patrijshond, εξαρτώνται πλήρως από τη μητέρα για την ανάπτυξή τους. Καθώς γεννιούνται με κλειστά μάτια και δεν μπορούν να ακούσουν τίποτα για αρκετές εβδομάδες. Επιπλέον, είναι παράλογα και μπορούν μόνο να μυρίσουν κάτι που τους βοηθά να έρθουν πιο κοντά στη μητέρα τους. Μην ανοίγετε τα μάτια και τα αυτιά τους καθώς μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας θα ανοίξει αυτόματα.

Εικόνα του νεογέννητου σκύλου Drentsche Partridge.
Πηγή εικόνας: Instagram

Τα νεογέννητα δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος, επομένως, κάθε κουτάβι που αποχωρίζεται από την ομάδα είναι πιθανό να πεθάνει από υποθερμία. Λαμβάνουν θερμότητα από τη μητέρα τους καθώς και από συγγενείς μένοντας μαζί. Ταΐζετε μόνο το μητρικό γάλα στο κουτάβι, καθώς το βοηθά να γίνει πιο δυνατό και βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών. Επιπλέον, φροντίστε καλά τη μητέρα καθώς φροντίζει τα πολλά παιδιά της ταυτόχρονα.

Μεταβατικό Στάδιο (2-4 Εβδομάδες)

Αυτό είναι το στάδιο όπου βλέπετε πολλές αλλαγές στο κουτάβι σας. Στην αρχή, τα μάτια και τα αυτιά σας είναι ανοιχτά, αλλά η όρασή σας θα παραμείνει θολή για μια εβδομάδα. Επιπλέον, αναπτύσσουν επίσης μια άλλη αίσθηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 3 που είναι σημάδι της σωστής ανάπτυξης. Προς το παρόν, μπορούν επίσης να τρώνε στερεά τροφή εκτός από το μητρικό τους γάλα.

Επιπλέον, τα κουτάβια θα αρχίσουν να κουνούν την ουρά τους και θα μάθουν να επικοινωνούν με άλλα συγγενή. Επίσης, μαθαίνουν να περπατούν για πρώτη φορά και τουλάχιστον μαθαίνουν το wobble walk στην αρχή. Σιγά-σιγά, αρχίζουν να περιεργάζονται το περιβάλλον τους και προσπαθούν να ξεφύγουν από το κλάμα κουτί τους.

Στάδιο κοινωνικοποίησης (4-16 εβδομάδες)

Η περίοδος κοινωνικοποίησης είναι πολύ σημαντική για κάθε σκύλο αφού ξεφύγει από το κουτί που κλαίει. Αυτή η ηλικία είναι όπου μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται με άλλους ανθρώπους, κυνόδοντες και κατοικίδια. Τους βοηθά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, λιγότερο επιθετικά και να διατηρήσουν την καλή συμπεριφορά. Βεβαιωθείτε ότι αλληλεπιδρούν με όλους και αναπτύσσουν καλές κοινωνικές καθώς και επικοινωνιακές δεξιότητες.

Σκύλος Drentsche Partridge 5 εβδομάδων.
Πηγή εικόνας: Animals Breeds

Να τα πηγαίνετε καθημερινά σε βόλτες, ώστε να συμπεριφέρονται σωστά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους κοντά σε αγνώστους. Μπορείτε επίσης να τους πάρετε σε ένα πάρκο, σε μάθημα κοινωνικοποίησης, σε καφετέριες και σε άλλα μέρη για κοινωνικοποίηση. Εκτός από την κοινωνικοποίηση, ξεκινήστε τη βασική τους εκπαίδευση και την υπακοή.

Νεανικό Στάδιο (4-6 μηνών)

Το Juvenile Stage είναι επίσης γνωστό ως το στάδιο κατάταξης, όπου το κουτάβι σας επηρεάζεται από τη συμπεριφορά των συγγενών τους και των ανθρώπων. Μαθαίνουν πολλά πράγματα ο ένας από τον άλλον και προσπαθούν να αντιγράψουν οτιδήποτε βλέπουν με άλλους να κάνουν. Επιπλέον, τώρα γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ κυριαρχίας και υποταγής, επομένως η έγκαιρη εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Αυτή τη φορά πρέπει να συστηθείς ως αρχηγός τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνεχίζουν να μαθαίνουν τη βασική εκπαίδευση για να είναι συνεπείς σε αυτήν. Αρχίζουν να γίνονται αταξίες αυτή τη στιγμή, έτσι το μάσημα και η οδοντοφυΐα είναι κοινά. Μην αφήνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα μπροστά τους γιατί μπορεί να τα καταστρέψουν. Μέχρι να συμπληρώσουν τους 6 μήνες, ξεκινήστε την προχωρημένη εκπαίδευσή τους μαζί με την ευκινησία, τα αθλήματα με σκύλους και άλλα παιχνίδια. Χρησιμοποιήστε θετική ενίσχυση και θετική στάση κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

Εφηβικό Στάδιο (6-18 Μηνών)

Σε αυτή την ηλικία, το Drentsche Patrijshond δεν είναι πλέον το κουτάβι σας, καθώς έχει αποκτήσει εντελώς το ενήλικο πρόσωπο του και έχει μπει στην εφηβεία. Τώρα έχουν ένα πλήρες σετ δοντιών ενηλίκων, το οποίο και πάλι απαιτεί οδοντοφυΐα, γι‘ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τώρα. Τώρα μπορούν να αμφισβητήσουν την ηγεσία σας, έτσι, με τη θετικότητα και τη συνεχή εκπαίδευση να τους θυμίζουν ότι είναι ηγέτης.

Ο Drentsche Patrijshond απολαμβάνει τον χρόνο του παιχνιδιού στο έδαφος.
Πηγή εικόνας: Doglime

Καθώς μεγαλώνουν, το αρσενικό Drentsche Patrijshond γίνεται σεξουαλικά ενεργό και δείχνει ενδιαφέρον για το θηλυκό. Ομοίως, οι γυναίκες Drentsche Patrijshond έλκονται επίσης από αυτές. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή σε αυτή την ηλικία γιατί θα επηρεάσει την υγεία τους.

Διάγραμμα εμβολιασμού για σκύλο Drentsche Partridge

6 έως 8 εβδομάδες Λόγχη, παρβοϊός
10 έως 12 εβδομάδες DHPP (εμβόλια για λοιμώξεις, αδενοϊό, παραγρίπη και παρβοϊό)
16 έως 18 εβδομάδες DHPP, λύσσα
Κάθε 1 έως 2 χρόνια DHPP
Κάθε 1 έως 3 χρόνια Λύσσα (όπως ορίζει ο νόμος)

Εμβολιασμός Blue Lacy’s

Κόστος εμβολιασμού για τον σκύλο Drentsche Partridge

Το κόστος των εμβολίων DHPP είναι μεταξύ $75-$100 ενώ το κόστος για το εμβόλιο κατά της λύσσας είναι μεταξύ $15-$20.

Επισκεφτείτε εδώ στο Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ράτσα των κουταβιών

Schreibe einen Kommentar