τι να διαβάσετε όταν περιμένετε, μέρος III.  – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

τι να διαβάσετε όταν περιμένετε, μέρος III. – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

Juni 16, 2020 0 Von admin

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν έμαθα με μεγάλη μου έκπληξη ότι ήμουν έγκυος, εγκαταστάθηκα στην πραγματικότητα βουτώντας σε βιβλία για τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών. Μερικά από αυτά που διάβασα, τα είχα διαβάσει πριν, αλλά εμπνευσμένα από δοκίμια Χούμα Κουρέσι, Άντζελα Γκαρμπέςκαι Μαλλιά Sehgalαποφάσισα ότι αυτή τη φορά θα αναζητούσα πιο ενεργά βιβλία γραμμένα από έγχρωμες γυναίκες και ειδικότερα από μαύρες γυναίκες.

Αυτή την εβδομάδα, σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Amistad Books Black Publishing Power Initiative Για να γεμίσω λίστες μπεστ σέλερ με τίτλους μαύρων συγγραφέων, σκέφτηκα ότι δεν θα υπήρχε καλύτερη στιγμή να μοιραστώ μερικά από τα βιβλία μαύρων γυναικών που διάβασα τον τελευταίο χρόνο. Το ζητούμενο της Πρωτοβουλίας είναι αρκετά απλό: από τις 13 Ιουνίου έως τις 20 Ιουνίου, αγοράστε οποιαδήποτε δύο βιβλία γραμμένα από μαύρους συγγραφείς με στόχο να «Μακρύνουν τις λίστες μπεστ σέλερ με μαύρες φωνές». Έτσι, αν ψάχνετε βιβλία για να προσθέσετε στις δικές σας λίστες, εδώ είναι μερικές από τις ταπεινές μου προτάσεις για βιβλία που επικεντρώνονται στην εγκυμοσύνη και την ανατροφή των παιδιών, γραμμένα από μαύρες γυναίκες.

Οδηγός για συγγενείς ξένους: Ταξίδια στη φυλή, τη μητρότητα και την ιστορία από την Camille Dungy

Αυτό είναι ένα από τα βιβλία που μου άρεσε περισσότερο να διαβάσω φέτος. Είναι ένα όμορφο βιβλίο με δοκίμια που εναλλάσσονται επιδέξια μεταξύ των θεμάτων -το περιβάλλον, η ανατροφή των παιδιών, η καριέρα, η μητρότητα και οι χρόνιες ασθένειες-, ενώ δείχνει επίσης πώς όλα αυτά τα πράγματα είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Λατρεύω την πεζογραφία της Camille Dungy όσο και την ποίησή της και αυτά τα βιβλία είναι ίσα και τα δύο.

Motherhood So White: A Memoir of Race, Gender, and Parenting in America από τη Νεφερτίτη Όστιν

Αυτό το βιβλίο απεικονίζει την ανισότητα των εμπειριών μεταξύ μαύρων μητέρων και λευκών μητέρων αμφισβητώντας το ίδιο το είδος της μητρότητας. Η Nefertiti Austin γράφει για την υιοθεσία, το σύστημα ανάδοχων και το να γίνει ανύπαντρη μαύρη μητέρα από επιλογή. Το ότι αυτό το βιβλίο άνοιξε για μένα έναν ολόκληρο κόσμο εμπειριών, επιλογών και εθίμων για τα οποία δεν είχα διαβάσει ποτέ πριν μιλάει για το πόσο σημαντικό ήταν αυτό που τελικά το έκανα.

The Bold World: A Memoir of Family and Transformation από την Τζόντι Πάτερσον

Το βιβλίο της Jodie Patterson ήταν στη λίστα μου με τα βιβλία που έπρεπε να διαβάσω για ένα χρόνο πριν το διαβάσω τελικά τις τελευταίες μέρες πριν γεννηθεί ο Calder. Η Τζόντι γράφει με ειλικρίνεια και ειλικρίνεια για τη γονική μέριμνα για τον τρανσέξουαλ γιο της, και με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ένα master class στη θαρραλέα ανατροφή των παιδιών και την ταπεινή μάθηση και απομάθηση. Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου κάθε παιδί έχει γονείς που έχουν διαβάσει αυτό το βιβλίο και έχουν λάβει υπόψη του τα μαθήματά του.

Ζούμε για Εμείς: Η Πολιτική Δύναμη της Μαύρης Μητρότητας από τον Dani McClain

Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο βιβλίο για να διαβάσω αυτόν τον μήνα από αυτό. Η δουλειά του Dani McClain ως ρεπόρτερ για τη φυλή και την αναπαραγωγική υγεία παρουσιάζεται σε αυτό το βαθιά αναλυτικό και σχολαστικά ερευνημένο βιβλίο. Μέρη αυτού του βιβλίου με συγκλόνισαν μέχρι τα βάθη μου, κάνοντάς με να νιώθω πρόκληση, αλλαγή και κυρίως βαθιά ευγνωμοσύνη.

Γυναίκα του χρώματος με Latonya Yvette

Το γεγονός ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε από έναν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους δεν πρέπει να δυσφημεί το ότι το προτείνω. Αν και δεν καλύπτει αποκλειστικά τη μητρότητα ή την ανατροφή των παιδιών, τα μαθήματα και των δύο είναι συνυφασμένα στις ιστορίες της Latonya και στις συνεντεύξεις άλλων γυναικών που παρουσιάζονται στο βιβλίο. Τα κεφάλαιά της για την εγκυμοσύνη και την απώλεια προσφέρουν ιδιαίτερα οδυνηρές απεικονίσεις της μαύρης μητρότητας.

Nurture: Ένας σύγχρονος οδηγός για την εγκυμοσύνη, τη γέννηση, την πρώιμη μητρότητα από την Erica Chidi Cohen

Η ολόψυχη σύστασή μου για αυτό το βιβλίο παραμένει σταθερή: «Εάν είστε κάποιος που εξακολουθεί να ελπίζει να βρει τάξη στο χάος, αυτό είναι το εγχειρίδιο που θα συνιστούσα. Η Erica Chidi Cohen είναι doula και ιδρύτρια του Αργαλειός στο Λος Άντζελες. Το βιβλίο της μπορεί να βοηθήσει να καθοδηγήσει τους νέους γονείς σε σχεδόν οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχουν σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και, το πιο οδυνηρό, την ανάρρωση. Είναι βαρύ, πράγμα που σημαίνει ένα ολόκληρο ευρετήριο θεμάτων για σάρωση τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο μια χρήσιμη φωνή για να σας καθοδηγήσει. Ανεξάρτητα από το δρόμο που ακολουθεί η γέννησή σας, υπάρχει άνεση σε αυτό το βιβλίο. Σύμφωνα με τα λόγια του Cohen, «η συμμόρφωση, ο ανταγωνισμός και η σύγκριση δεν ανήκουν στον χώρο γέννησης ή στον διάλογο». Περισσότερο ένας πόρος παρά μια ιστορία, αυτή είναι η επιλογή μου για όποιον αισθάνεται συγκλονισμένος».

//

Αν ψάχνετε για ένα μέρος για να αγοράσετε αυτά τα βιβλία, σκεφτείτε να υποστηρίξετε ένα βιβλιοπωλείο που ανήκει σε μαύρους Καφές με βιβλία στο Μπρούκλιν. Εδώ είναι μια μεγαλύτερη λίστα με Ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που ανήκουν σε μαύρους που μπορείτε να υποστηρίξετε και εσείς, απλά μην ξεχνάτε να κάνετε υπομονή! Πολλά από αυτά τα μικρά καταστήματα έχουν πλημμυρίσει από παραγγελίες, επομένως η εκπλήρωση και η αποστολή μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο αυτήν την εβδομάδα!

Τι άλλο έχετε διαβάσει και αγαπήσει; Προσθέστε περισσότερα από τα αγαπημένα σας στα σχόλια!

Αυτή η ανάρτηση περιλαμβάνει συνδέσμους θυγατρικών. Η ανάγνωση των φύλλων τσαγιού μου μπορεί να κερδίσει μια μικρή προμήθεια για τα αγαθά που αγοράζονται μέσω αυτών των συνδέσμων.