Τι πληροί τις προϋποθέσεις ως φορτηγό βαρέως τύπου;

0
Τι πληροί τις προϋποθέσεις ως φορτηγό βαρέως τύπου;

Τα βαρέα φορτηγά είναι αρκετά συνηθισμένα στα περισσότερα εργοτάξια. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα έχουν δει ένα όχημα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «φορτηγό βαρέως τύπου», αλλά μπορεί να μην το συνειδητοποιούν.

Όσον αφορά τη μεταφορά βαρέων φορτηγών, υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία που πρέπει να περάσετε. Πρέπει να λάβετε υπερμεγέθη άδειες φόρτωσης, να περάσετε από επιθεωρήσεις βάρους και να ολοκληρώσετε πολλούς τόνους γραφειοκρατίας. Ωστόσο, είναι απολύτως σημαντικό να μεταφέρετε τα φορτηγά σας βαρέως τύπου στον επόμενο χώρο εργασίας σας έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Εάν δεν είστε βέβαιοι τι είναι ένα φορτηγό βαρέως τύπου, θα εξετάσουμε αυτό που χαρακτηρίζεται ως ένας και τρεις συνήθεις τύποι φορτηγών βαρέως τύπου που θα δείτε σε ένα εργοτάξιο.

Τι είναι ένα φορτηγό βαρέως τύπου;

Ένα φορτηγό βαρέως τύπου ταξινομείται ως όχημα που έχει ή ξεπερνά το μεικτό βάρος οχήματος (GVWR) άνω των 26.001 λιβρών. Αυτοί οι τύποι οχημάτων μπορούν να ανήκουν στην κατηγορία 7, 8 ή 9.

Τα περισσότερα φορτηγά βαρέως τύπου δεν έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται σε κανονικούς αυτοκινητόδρομους. Οι κύριοι λόγοι είναι το μέγεθος των ελαστικών και το βάρος του φορτηγού. Καταναλώνουν πολλά καύσιμα και δεν είναι οικονομικά αποδοτικά να ταξιδεύουν σε κανονικούς δρόμους.

Τώρα μπορεί να πιστεύετε ότι θα πρέπει ακόμα να μπορείτε να οδηγείτε εύκολα ένα φορτηγό βαρέως τύπου από το ένα τοπικό εργοτάξιο στο άλλο, αλλά ούτε αυτό είναι το βέλτιστο. Και πάλι, αυτά είναι τεράστια, αργά και ισχυρά φορτηγά που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για κατασκευή και όχι στο δρόμο. Υπάρχει ένας καλός λόγος που δεν τα βλέπετε να οδηγούν πολύ συχνά στο δρόμο.

Όταν θέλετε να μεταφέρετε ένα φορτηγό βαρέως τύπου από τη μια τοποθεσία στην άλλη, συνήθως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ρυμουλκούμενο γαντζωμένο σε ένα ημι-φορτηγό. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια καθολική μέθοδος. Εάν έχετε να κάνετε με ένα φορτηγό μεσαίου μεγέθους σε σύγκριση με ένα φορτηγό βαρέως τύπου, ίσως χρειαστείτε πιο εξειδικευμένη μεταφορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε ειδικούς μεταφορών που μπορούν να σας βοηθήσουν να χειριστείτε τις συγκεκριμένες ανάγκες μεταφοράς φορτηγών.

Συνήθεις τύποι φορτηγών βαρέως τύπου

Τώρα που προσδιορίσαμε τι είναι ένα φορτηγό βαρέως τύπου, ας δούμε τρεις συνηθισμένους τύπους που θα δείτε στα εργοτάξια.

Φορτηγά μπετονιέρας

ΕΝΑ φορτηγό μπετονιέρα είναι ένα όχημα σχεδιασμένο να αναμειγνύει σκυρόδεμα και να το μεταφέρει σε εργοτάξιο.

Συνήθως αυτά τα οχήματα μπορούν είτε να έχουν σκυρόδεμα που έχει ήδη αναμειχθεί από μια μονάδα παρτίδας είτε να έχουν τα υλικά φορτωμένα στο φορτηγό μπετονιέρα και να αναμειγνύονται κατά τη μεταφορά.

Μόλις φτάσετε σε ένα εργοτάξιο, το σκυρόδεμα χύνεται από τους αγωγούς του φορτηγού μπετονιέρας, το οποίο μπορεί να εκκενωθεί από το πίσω ή το μπροστινό μέρος του οχήματος ανάλογα με τη διαμόρφωσή του.

Ανατρεπόμενα φορτηγά

ανατρεπόμενο φορτηγό βαρέως τύπουΈνα ανατρεπόμενο φορτηγό χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υλικών όπως άμμος ή χαλίκι σε ένα εργοτάξιο.

Αυτά τα οχήματα αναγνωρίζονται καλύτερα από το μεγάλο ανοιχτό κρεβάτι τους που είναι συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του οχήματος και εξοπλισμένο με υδραυλικούς κριούς για να ανυψώνουν το μπροστινό μέρος στο κρεβάτι. Τα υδραυλικά έμβολα επιτρέπουν σε ένα ανατρεπόμενο φορτηγό να εναποθέτει ή να «απορρίπτει» υλικά στο έδαφος.

Κινητοί γερανοί

Τέλος, έχουμε κινητούς γερανούς—ένα άλλο σημαντικό όχημα που χρησιμοποιείται σε εργοτάξια.

Οι κινητοί γερανοί χρησιμοποιούνται κυρίως για διάφορους τύπους ανύψωσης βαρέων βαρών. Συνήθως αποτελούνται από συρματόσχοινα, συρματόσχοινα και στάχυα.

Εκτός από την ανύψωση βαρέων βαρών, οι κινητοί γερανοί μπορούν να είναι χρήσιμοι στη μεταφορά βαρέων φορτίων σε εργοτάξια.

Πόσο κοστίζει η αποστολή ενός φορτηγού βαρέως τύπου;

Οι τιμές για τη μεταφορά βαρέων φορτηγών θα διαφέρουν ανάλογα με την υπηρεσία, τον τύπο του οχήματος που στέλνετε, την εποχή του χρόνου και τον εξοπλισμό που θα χρειαστούμε για τη μεταφορά του φορτίου σας.

Ένας εκτιμητής φορτίου μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο παρέχοντάς σας διαγράμματα μηχανών, προδιαγραφές και άμεσες εκτιμήσεις φορτίου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η μεταφορά βαρέων φορτηγών γίνεται σωστά

Στη VeriTread, η μεταφορά βαρέων φορτηγών είναι μια από τις ειδικότητες μας. Μπορούμε να μεταφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών μίξερ, φορτηγών στεγνού φορτίου και κινητών γερανών.

Η VeriTread είναι αφοσιωμένη στην παροχή της καλύτερης εμπειρίας μεταφοράς. Δεσμευόμαστε να απλοποιήσουμε και να βελτιώσουμε τις μεταφορές βαρέων φορτηγών. Έχουμε τις συνδέσεις και τα τρέιλερ για να ρυμουλκούμε αυτά τα βαριά θηρία.

Αναγνωρίζουμε ότι κάθε πελάτης θα έχει μοναδικές ανάγκες, γι‘ αυτό επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση της συνεπούς επικοινωνίας μεταξύ των πελατών μας και των οδηγών φορτηγών και στη μεταφορά των αποστολών μας από το σημείο Α στο Β με βέλτιστη απόδοση. Εστιάζουμε στο να τακτοποιήσουμε όλα τα έγγραφα, ώστε να έχετε μια ομαλή εμπειρία μεταφοράς.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά ή καλέστε στο (800) 880-0468 ή (863) 226-0903 για διεθνείς κλήσεις.

Schreibe einen Kommentar