McNab Shepherd Puppies – Γνωρίστε το μοτίβο ανάπτυξης και τον χρόνο εμβολιασμού

2
McNab Shepherd Puppies – Γνωρίστε το μοτίβο ανάπτυξης και τον χρόνο εμβολιασμού

Το McNab Shepherd είναι μια φιλική, ενεργητική και προστατευτική φυλή που προέρχεται από τη Βόρεια Καλιφόρνια. Είναι φυλές βοσκής που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του ζωικού κεφαλαίου και είναι υπερκινητικά σε αυτό από μια άλλη φυλή. Υπερασπίζονται και προστατεύουν τα μέλη της οικογένειάς τους.

Καθώς μεγαλώνει, το κουτάβι υφίσταται αρκετές αλλαγές συναισθηματικά και σωματικά. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για κάθε βήμα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. Επιπλέον, εδώ είναι μερικές πληροφορίες για την ανάπτυξη του κουταβιού McNab Shepherd.

Νεογνικό Στάδιο (0-2 Εβδομάδες)

Το νεογέννητο μωρό είναι τυφλό, κωφό, χωρίς δόντια και είναι αδύναμο, επομένως εξαρτώνται πλήρως από τη μητέρα τους για τις ανάγκες τους. Τα μάτια και τα αυτιά τους είναι πλήρως σφραγισμένα, επομένως θα ανοίξουν αυτόματα μετά από μερικές εβδομάδες. Αν και είναι αδύναμα, η μητέρα τους φροντίζει το τάισμα και το καθάρισμά τους. Όλα τα γέννα πρέπει να μένουν μεταξύ τους και η μητέρα τους ως χωρισμένα είναι πιθανό να πεθάνουν από υποθερμία. Η μητέρα κρατά τα παιδιά της ζεστά καθώς το νεογέννητο δεν μπορεί να ρυθμίσει τη ζέστη από μόνο του.

Από τη δεύτερη εβδομάδα, το κουτάβι αρχίζει να παίρνει γρήγορα βάρος ενώ ζυγίζει το διπλάσιο του βάρους γέννησής του. Η μόνη δραστηριότητα που κάνουν είναι να τρώνε, να κοιμούνται και να μπουσουλάνε. Από την ανάπτυξή τους, το κουτάβι χρειάζεται επαρκή ποσότητα ύπνου που είναι περίπου 90% όλη την ημέρα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα παιδιά καθώς τρέφονται από τη μητέρα τους. Ωστόσο, φροντίστε τις ανάγκες και την άνεση της μητέρας καθώς μεγαλώνει πολλά παιδιά ταυτόχρονα.

Μεταβατικό Στάδιο (2-4 Εβδομάδες)

Αυτό το στάδιο είναι πολύ συναρπαστικό καθώς παρατηρείτε πολλές σωματικές και συμπεριφορικές αλλαγές. Πρώτον, ανοίγουν τα μάτια και τα αυτιά τους, ώστε να μπορούν να δουν και να ακούσουν για πρώτη φορά. Αλλά να θυμάστε ότι η όρασή τους είναι ακόμα θολή. Στη συνέχεια, μαθαίνουν να περπατούν ταλαντευόμενα καθώς τα πόδια τους γίνονται πιο δυνατά από πριν. Σιγά σιγά, το νέο σετ των νεογιλά δοντιών τους φαίνεται όπου μπορούν να δοκιμάσουν στερεά τροφή αντί να πίνουν το γάλα της μητέρας τους.

Όταν το μωρό McNab φτάνει στην τρίτη εβδομάδα, αρχίζουν να βγάζουν ήχους γαβγίζοντας και επικοινωνώντας με τα συγγενή τους. Την ίδια εβδομάδα, η όρασή τους αρχίζει επίσης να καθαρίζει το σημείο που ανταποκρίνονται στην κίνηση και στο φως πιο εύκολα. Καθώς φτάνουν στην τέταρτη εβδομάδα, περιεργάζονται για το περιβάλλον τους και θέλουν να εξερευνήσουν το περιβάλλον. Είναι η στιγμή που βγαίνουν από το κουτί τους για να ακολουθήσουν τη μητέρα.

Στάδιο κοινωνικοποίησης (4-12 εβδομάδες)

Κατά τη διάρκεια της περιόδου κοινωνικοποίησης, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τον δεσμό με τον σκύλο σας, καθώς η σύνδεσή τους παραμένει για μια ζωή. Ο σκύλος γνωρίζει πλέον τη σημασία της αγάπης και της στοργής από τους κολλητούς του. Επιπλέον, περνούν περισσότερο χρόνο με την οικογένειά τους για να γνωρίσουν καλύτερα τα μέλη και το περιβάλλον.

Επιπλέον, η κοινωνικοποίηση είναι η φάση όπου τα κοινωνικοποιείς για να τα κάνεις πιο άνετα με άλλα κατοικίδια και αγνώστους. Τους βοηθά επίσης να φοβούνται λιγότερο με τους άλλους, ενώ τους κάνει να συμπεριφέρονται καλά. Πηγαίνετε τους σε διάφορα μέρη όπως πάρκα, κήπους, καταστήματα, σε φίλους για την κοινωνικοποίησή τους. Στη συνέχεια, διδάξτε τους την εκπαίδευση λουριών που σας βοηθά να τα εκπαιδεύσετε εύκολα ενώ βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

Κουτάβι McNab Shepherd 4 εβδομάδων.
Πηγή εικόνας: McNab Cattle Dogs ~ Maggie Elliott

Όταν φτάσουν στην ηλικία των 8 εβδομάδων, ξεκινήστε τη βασική τους εκπαίδευση υπακοής, την εκπαίδευση στο γιογιό και το σπάσιμο του σπιτιού. Διδάξτε τους μερικές βασικές εντολές αρχικά όπως «έλα», «κάτσε», «όχι», «φύγε» και ούτω καθεξής. Θυμηθείτε να έχετε υπομονή ενώ τα εκπαιδεύετε, καθώς η σκληρή συμπεριφορά μπορεί να αποτύχει και να κάνει τη συνήθεια του σκύλου σας χειρότερη.

Νεανικό Στάδιο (3-6 μηνών)

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αρχίζουν να χάνουν το πρόσωπο του κουταβιού τους που μοιάζει περισσότερο με ενήλικα. Αρχίζουν επίσης να χάνουν τα βρεφικά τους δόντια όπου αντιμετωπίζουν πρόβλημα φαγούρας και μάσησης. Βεβαιωθείτε ότι τους αγοράζετε μασώμενα παιχνίδια, καθώς μπορούν να μασήσουν τα πάντα γύρω τους.

Επιπλέον, ο McNab Shepherd είναι παιχνιδιάρης και περίεργος για τα πάντα. Είναι γεμάτοι ενέργεια που κινούνται παντού, επομένως, χρησιμοποιήστε την ενέργειά τους στην προπόνησή τους. Μέχρι αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε να έχουν κατακτήσει τη βασική τους εκπαίδευση, οπότε ξεκινήστε την προχωρημένη εκπαίδευσή τους τώρα. Μπορείτε επίσης να τους εμπλέξετε σε ευκινησία, καταδύσεις σε αποβάθρα, σκυλιά δίσκων, flyball και πολλά άλλα.

Ενώ η εκπαίδευση φροντίζει να τους παρουσιάσετε ως αρχηγό τους. Εάν αποτύχετε να το κάνετε, μπορούν να πάρουν τον έλεγχο και να σας παρακούσουν κατά την προπόνηση, κάτι που μπορεί να κάνει τις προπονήσεις δύσκολες. Επιπλέον, εκπαιδεύστε τα σχετικά με την κυριαρχία και την υποταγή καθώς μπορούν να σας κυριαρχήσουν στο μέλλον.

Εφηβικό Στάδιο (6-12 Μηνών)

Στο στάδιο της εφηβείας, ο σκύλος σας φτάνει στην εφηβεία και αρχίζει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν ενήλικος σκύλος. Τώρα αποκτούν την εμφάνιση της ενήλικης εκδοχής τους και αποκτούν τα ενήλικα δόντια τους. Με την προπόνηση, ταΐστε τους μια σωστά ισορροπημένη διατροφή για τη σωστή ανάπτυξή τους. Δεδομένου ότι είναι ενεργά ταΐζοντας σκύλους, η θρεπτική τροφή είναι πολύ σημαντική.

Εικόνα του ενήλικα McNab Shepherd που κάθεται στο έδαφος.
Πηγή εικόνας: Branchwater

Όταν φτάσουν τους 6 μήνες, το θηλυκό McNab Shepherd βιώνει την πρώτη του ζέστη, ενώ τα αρσενικά σκυλιά ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτά. Ωστόσο, η αναπαραγωγή δεν πρέπει να γίνεται σε αυτή την ηλικία, καθώς μπορεί να τους επηρεάσει σωματικά και ψυχικά. Ο ιδανικός χρόνος για την αναπαραγωγή τους είναι μετά τους 18 μήνες.

Διάγραμμα εμβολιασμού για McNab Shepherd

6 έως 8 εβδομάδες Λόγχη, παρβοϊός
10 έως 12 εβδομάδες DHPP (εμβόλια για λοιμώξεις, αδενοϊό, παραγρίπη και παρβοϊό)
16 έως 18 εβδομάδες DHPP, λύσσα
Κάθε 1 έως 2 χρόνια DHPP
Κάθε 1 έως 3 χρόνια Λύσσα (όπως απαιτεί ο νόμος)
Διάγραμμα εμβολιασμού McNab Shepherd

Κόστος εμβολιασμού

Το κόστος για τα εμβόλια DDHP για το McNab Shepherd είναι μεταξύ $75-$100 και για τη λύσσα είναι μεταξύ $15-$20.

Επισκεφθείτε το Doglime για πληροφορίες για διαφορετικές ράτσες κουταβιών.

Schreibe einen Kommentar